förberedelsedagen

I natt var jag på vippen att skära av mig min ständigt täta näsa, men jag är glad att jag inte lydde min instinkt denna gång. Kan ju vara rätt trevligt att känna doften av pannkakan som gräddas i ugnen just nu.
Frusna är vi sen fotbollsmatchen mellan Sirius och Mjällby. Var kul att se faktiskt, mycket av det bästa: bråk, blod och mål!

I morgon vankas sista april och hypen ligger tät kring hela Uppsala. Varannan student jag ser har en Systemetkasse i handen och gräsplättarna ser redan ut som slagfält. Vi har lagt köttet i marinad och cheescacen i frysen. Men kallt kommer det bli och jag ska stolt och varm bära långkalsonger.


idag

idag

oas i vardagen

Nedanför Carolina Rediviva finner vi oss en oas mitt i studerandet. Staden badar i solljus, gräset pockar, men tentan  och uppsatsen ska skrivas likafullt. Så är det. Men då njuter man desto mer när man får sörpla termoskaffe med sin älskade en kvart eller så!

mormor & morfar på besök

mormor & morfar p? bes?

tre på Lidingö

tre p? Liding?

nyss vinter

nyss vinter

norrländs påsk

nyss ?nd?

mot Vattholma

Känns nästan som jag lurar skolväsendet när jag kliver in som lärarvikarie så där bara, oerfaren till tusen. Men vill de ha mig och ge mig pengar så ställer jag upp! Utmanades med en sexa i Vattholma idag och de pumpade ut det mesta av min energi. Att man kan prata i mun på varandra, skrika nonsens och få så lite gjort på så många lektioner.

Ut i sommarvärmen, lapa hembakt hos Viktoria och sen dissekera bibeln med oikos.

ris i hjärnan och sprut i näsan

Hela kroppens blod lägger sig till ro i magen efter indisk lunchbuffè med Samuel. Allt annat än lätt att fortsätta på hemtentan alltså.
Mina farhågor om kronisk katarr i näsan kan fortfarande vara sanna, men jag skulle prova utrota snorrinnet med en saltlösning sa de på Vårdcentralen. Gick till Apoteket och blev totalt förskräckt när jag såg den gigantiska plastsprutan jag ska trycka upp i näsborrarna två gånger per dag. Ghaaa, måtte det ta död på allt vad bakterier heter! Om det inte tar död på mig först vill säga.

gamleria gamlera

Mormor och morfar kuskar och far och igår fick jag "rå om dem" i sköna vårvärmen. Morfar fick skavsår, mormor hittade ingen klänning på KappAhl, men vi satt utanför Saluhallen och åt och dagen var på det hela taget mycket trevlig. Skjutsade ut de till Arlanda på kvällen och det var "Guds skickelse", som morfar sa, att Alex var med annars hade vi kört alldeles galet.

Idag är jag ensam med min hemtenta och misstänker att jag har kronisk katarr i näsan.


leverne till lån

Helg i Stockholms överklassanda. Underbart härligt!

Samuel å jag tar trean på Kungsholmen i besittning (nu när ägarna är i Sydafrika) och vi känner oss genast som hemma. Går ut genom porten och befinner oss mitt i smeten. På kvällen har vi biljetter till Dödsdansen på Dramaten och det blir en hetsig joggingtur genom stan. Hinner fram, skjunker ner svettiga och lyckliga, och får så avnjuta dryga tre timmar med Stina Ekblad och de andra.

Söderstros på lördag och sen är vi bjudna till Jullans villa på Lidingö. Haha, när katten är borta dansar råttorna på bordet och vi leker att Jullan äger allt vi ser. Fräscht och dyrt. Spatserar runt en lång stund för att glo på de vräkiga villorna i området.
På natten åker vi tillbaka till Kungsholmen och vi kan verkligen tänka oss att leva såhär.
Men det gör vi inte och söndagen bjuder verkligheten igen, men tack och lov är inte den fy skam och vem vet, snart byter vi kanske liv igen.


hummelbrum

Taskigt av april att lura en kropp och vagga in henne i värme för att sen slå till med bitande kylvindar och låga grader. En tjock humla har fastnat mellan våra dubbelfönster, men där är det nog varmt i alla fall. Knottrade lår hela dagen och jag börjar mer och mer tro att min förkylning är kronisk. På mässan igår kväll fick jag en harkelkråka i halsen under läsningen av episteltexten.

Men mysigt att ha vänner på kvällste och idag, efter kommunikationsanalys på Upsala Stadsteater, kommer mormor och morfar. Trevligt, ja.

snorslav

En ljuvlig helg där god mat intagits utomhus, ljumma vindar smekt min näsa och där jag vunnit över fem goa män i Rappa Kalja.
Nu är måndagen här och faktiskt har vi fått lite uppgifter i skolan att ta tag i! Blev en lång dag för vår grupp hos Anna Liv med samtalstranskription, projektplan och vegetarisk lunch. Känns gott att ha lite att bita i. Åtminstone för det dåliga, slappa samvetet.

Nu ska jag gå emot alla kroppens förkylningssignaler och ge mig ut på en joggingrunda. Jag vill inte vara slav under snoret längre!!


fräknar frodas

Det enda mitt slappa huvud har åstadkommit idag är att läsa ut en Stieg Larsson-deckare. Grattis.
Men mitt halvt dåliga samvete försvinner och jag får bekräftat att jag är i mycket gott sällskap när jag tar en runda med cykeln genom stan och finner alla Uppsalas studenter halvliggandes, loja och glada, längs vattnet, med skräpmat i handen och uppkavlade skjortärmar. Som flugor kring en sockerbit formligen kryllar det av människor längs hela Fyrisån.
Stekande stekare, flanerande flanörer.

Lapar glass med två vackra gossar utanför Domkyrkan och ikväll blir det grillning. Vadå, det är bara att inse att man inte är förmögen till något annat en sådan här gassande vårdag.
Praise him!


mystiske Gud

Redigeringsvecka på redaktionen och jag satt med Martin några timmar idag och pysslade framför datorn. Kom in på kristendom och det är kul att han tycker om att diskutera det. Förklarar mystiske Gud så gott jag kan för ateisten. Utmaning.

Fnitter av förälskelse när jag och Samuel deltog i Ansgars äktenskapskurs första gången ikväll. Känns riktigt bra att lära oss om äktenskapets hemligheter och när vi kom hem tittar vi bröllopsresor! ;)

Stockholmsflanerande

Tvättar fötter och händer efter en dag av stros i solblåsiga Stockholm. Vi mötte upp med Jenny & David, kul att ses!
Handlade mat, knådade pizzadeg och njöt sen i lägenhet på Kungsholmen. Bland de godaste hemlagade någonsin. Frödings kladdkaka. Nami!
De åkte hem till Jönköping, vi såg Sally Manns fotutställning på Kulturhuset. Och letade toaletter som inte kostade fem kronor. Hittade högst upp vid terassen.


Hemma faktiskt

Vi sov en god natt i familjen Björkvalls 70-tals-gillestuga i Härnösand vi fyra. Tankarna aningen förvirrade och morgondagen oviss, men vid gott mod trots allt. Vaknade med snöflingor utanför källarfönstret, smutsiga hår och kläder och trots all fantastisk vänlighet ville jag komma hem så fort som möjligt. Efter frukost bokade vi tågbiljetter till Uppsala och sen tuffade jag och Samuel hemåt.
Emmeli, Jocke och den trasiga bilen klarade sig fint och nu är den lagad och ikväll kommer de hit med våra saker. Var tydligen bara en otroligt retlig och onödig säkring som hade gått.
TÄNK vad lite det behövs för att förändra så pass MYCKET! Ghaaaa!

Men detta ska inte få förstöra minnet av en underbar påskhelg som bara blev lite längre och dyrare än vi planerat...


Fast i Härnösand

Avslutningen på den i stort sett felfria påsksemestern i Ursviken blev allt annat än det vi tänkt oss.
Kom iväg tidigt i morse med en fungerande bil och fungerade gjorde den ända till frukostrasten vid Höga Kusten-bron. Där blev vi fast...
Nu är vi, efter fantastiskt många om och men och mer eller mindre vänligt inställda människor, ensamma i ett fräscht hus i Härnösand. Tack Gud för kontakter och gästfria familjer som tar emot oss trots att de knappt känner oss. Hahaha! Skönt att slippa kondensen i trånga bilen i natt.

långfredag

Kaos  i hallen på förmiddagen när hela Ursvikenkollektivet ska iväg till stugan samtidigt. Halsdukar, påsktårtor och solglasögon i ett härligt virrvarr. Solen skiner, vinden fladdrar - påsken är här på riktigt nu!

Idag dog han och jag läste högt ur passionsberättelsen vid frukosten. Var rätt fridfullt ett tag faktiskt. Någon grät lite.
Firar även ettårig förlovningsdag och Samuel fick en lovsångsbok.


små kukhuvuden och våfflor

Efter en dag som ovan lärarvikarie i en sprudlande förstaklass är inflyttningsvåffelfest i spartanska lägenheten precis det jag behöver! Ghaa!
Facsinerande att ettor kan så mycket - låsa in sig på toan och skrika "kuk", kräla på golvet och testa svärord och skriva "Josefin är bäst" med permanent penna på tavlan. Det var en ömsesidig kärlek mellan oss idag.
Men det är värt att pumpa ut sig nu i slutspurten före hemfärd och påskfrid i morgon. Tack Gud.
Det är ju så kul att leva!

landat

Efter en dag av stort sjå - det vill säga kånkande, packande och fejande - sitter jag så ensam i mitt nya hem.
Konstigt ändå. Bara byta miljö så där hux flux. Tänk så flexibel man kan vara!

Pysslat runt här i de ekande rummen ikväll och försökt få någon slags ordning bland kaoset av lådor och kassar. Nyduschad, tacksam, men misstänksam på alla främmande ljud som tasslar runt hela tiden.
Ska gå kvällspromme med Samuel nu och sen får vi se om den främmande lägenheten lyckas vagga mig till sömns någon gång i natt.

bye, bye korri

Sista morgonen, första april.
Sitter naken i ett naket rum så när som på en drös bohag, nerknökat i diverse väskor, som står mitt på golvet. Dagen Flytt är här och det är dags för mig att lämna korridorslivet för ett annat leverne i lägenhetsformat. Spännande!
Skrämmande.
Inga möbler har vi än så när som på en säng som svärisarna köpte åt mig igår. Tack! Men kombon Helle lär få sova på madrass och gäster lär få sitta på golvet. Vi kallar det spartanskt inrett.