mother of a house

Håller så sakteliga på att förvandlas till en riktig husmor.
När Samuel läser detta kommer han skratta högt och hånande. Men någon förändring har garanterat skett för här sitter jag och letar goda brödrecept på förmiddagen. Ska baka limpor idag med Kristin och i måndags stekte jag biffar så det stod härliga till. Peppad på att grädda kanelbullar!
Fattas bara att skaffa rutigt förkläde, "Sju sorters kakor" och bjuda in till kafferep.
Vore väldigt trevligt iochförsig...


Magic helg

Lyckobringande och skönsjungande the Magic Numbers fick fyra kajor av UNT och minst lika många av oss. Mätta på god mat och dryck svassade vi på fredagkvällen in på Katalin och väntade förväntansfullt tillsammans med en härlig samling mer eller mindre onyktra människor.
Vi stod mitt i den gungande, sjungande klungan framme vid scenen och ett tag hade jag svimpanik, men annars glädje! Perfekt julklapp Samuel!

Boendes mitt i city får man alltför sällan klä sig i underställ och termobyxor och rulta runt i snön. Samuel, Samuel, Alex, Erik och jag pulsade ut och hamnade någonstans i stadsskogen där vi satte oss vid skidspåret och njöt matsäck. Skidtöntarna skrattade. Värt!
Experimentsoppa med mycket muskot, saffran, vitlök för att tina upp inomhus och sen en rejäl tryffelkaka för den tappade energin. Ghaaa!
Resten av kvällen var min mage en spärrballong och jag halvlåg bredvid en höggravid kvinna med min gylf på vid gavel.

Söndag = middag i Storvreta. Alltid lyxigt och lagom bortskämt av svärmor :)
Tobias, Linda och snabbt växande Noel förgyllde dagen än mer och åkte pulka.

Söndagkväll snöar det. Traskar med älskade genom stan och summerar, planerar, älskar. Tack min Gud.

ostress

Jag är kanske så långt ifrån utbränd man kan bli.

Äggbacon till frukost och sen ut för att lapa! Solen studsar mot snön, värmer kinderna och får både trädgrenar och näsa att droppa. På biblioteket nyser jag så framsidan på en bok i lingvistik blir kladdig.
Jagar annonsörer och försöker se det som en spännande skattjakt för att slippa bli nedstämd när butik efter butik tackar nej till att vara med i "Uppsalas största nationstidning". Kan de inte vara med åtminstone för att vara lite snälla...

Nu ska jag hem, raka benen och sen ska vi till Centralbadet innan Samuel ger mig min efterlängtade julklapp; middag på Snerikes och sen konsert med Magic Numbers.
God jul!tidsfördriv

Anagram kan man roa sig med en lagom innehållslös liten stund.

Mamma kan bli: JALLA RISA!     (Sara Lilja)

Samuel blev: NU SER LENA I MOSSA     (Samuel Einarsson)

Hahaha, är man lika lättroad som jag har man aldrig tråkigt.

hängtutt

Jag har så slappt i skolan nu att jag nästan skäms. Nåt annat som är slappt är min BH och med tid i överflöd må jag väl unna mig att handla en ny på stan på förmiddagen.
Trots nio fuktiga minusgrader, brrrr!

Men igår kväll startade kören och i afton blir det Ansgar och innan dess ska jag nog hinna klämma in en badminton också, så helt försoffad är jag ju inte!
Inte utbränd heller.

Endorfiner med af Ugglas och Cher

Usel uppdatering i helgen, jag vet. Men vem bryr sig?

Fredag: I nya klassen var vi nio själar på första träffen och då hade ändå flygvärdinnan Nina med sig sin femårige son Wilhelm. Blir en spännande, familjär termin tror jag.
På kvällen var det minusgrader ute och en härlig lax i ugnen som avnjöts i tre goa gossars sällskap; Samuel, Samuel och Erik.

Lördag: Ringde hit Samuel för att ha en lång, skön DN-frukost med ägg och varm choklad. Absolut med på vår tio-i-topp-lista över sköna stunder. Två timmar, sen gick jag på kör med Matilda och Caroline af Ugglas.
Hon är verkligen en färgstark kvinna den där Ugglas. I vita stövlar, stor tandglugg och bäbismage intog hon podiet och lärde oss 250 samlade (mest kvinnor) hur man bäst skulle lära sig sjunga. Ner med hakan, bak med tungan, jäspa och snyyyyyyyt. Då låter man som Cher och det är bra. Till en början.
Endorfiner frigjordes, gråhåriga tanter vaggade fram och tillbaka sjungandes "Teatcher leave us kids alone" med ett starkt råmande och vi var alla glada efteråt.
 
Kvällen var en massa snö och en barnslig glädje över den!

Söndag: Hälsade på Marina, Elin och gästande Anna Lu innan gudstjänsten. Kvarlevor sen gymnasietiden dyker upp ibland. Trevligt.

Söndagsmiddag hos svärföräldrarna. Kött, potatis, uppdatering och soffliggande. Så skönt!

Tack alla för bidrag denna helg.

besluts

Nu när jag lagt hemtentan i Planerad kommunikation till handlingarna är jag helt färdig på Ekonomikum och MKV A. Skumt.
En ny era börjar på Humanistiska Instutionen med Praktisk svenska och skrivande.
Utan att vara alltför fördomsfull ska det bli skönt att slippa fjollorna med Lyle&Scott-tröjor och varsin bärbar dator på Ekonomikum och istället knata omkring bland de färgglada litteraturvetarna med baskrar på Nordiska språk-institutionen. Haha.

Igår kväll var själsligt välgörande Ansgarmässa och efteråt fick jag å Samuel kika in i lägenheterna där. Får en tvåa till 1a april om vi vill. Måste bestämma oss typ nu.

tema blod

Mens och blodpudding. Jag är vresig.
Fryser, men längtar efter snö. Eller ännu hellre till ett vitt tält i öknen. I tältet finns ett dukat bord med sött kardemummakaffe och saftiga limeklyftor.

Samuel
är go, men har lämnat mig för innebandy. Förstår honom. Vem vill va med en frusen menskossa? Tur ändå att Fredrik Lindström finns tillgänglig på Internet. Alltid redo för en lättroad lathund!

Mr Darcy tog oss med storm

Helhärlig helg! Tack Gud.

Lotta från Götet kom i fredags med sin energi och sarkastiska humor för att kampa i mitt rum ett par dar. Helle hängde med på umgänget också och det blev skrattiga och sköna dagar.
På lördagkvällen hade även fler gamla folkisrävar samlats här i Uppsala och tillsammans gick vi på resturang och åt indiskt. Riktigt trevligt att komma samman!

Hela långa aftonen igår gick åt till att myspysa framför den 5 1/2 timme långa "Stolthet och fördom".
Sex tjejer var vi i Marias asfräscha lägenhet, redo att förtrollas av Mr Darcy. Tog en del pauser för att äta, fika, kissa och komma tillbaka till verkligheten ett tag.
Med våta ögon och leende mun lät jag mig föras med in i kostymfilmens vackerromantiska värld, medan stormen drog ner träd utanför fönstret.

ja ä int bitter

Jag ber om ursäkt för min pessimistiska ton i förra inlägget. Är inte så bitter som jag låter.
Bara ibland.
Akompanjerad av fågelsång och med vägen kantad av knoppande krokusar cyklar jag ner på stan för att tjäna mina första slantar som annonsförsäljare.  Det går bra och blir cash in!

Nu är det onsdagkväll och jag å Samuel tågar ner utan mössor, till mässan i "garaget".

kuscheligt

När vi cyklar hem på natten är det tio plusgrader och storm.
Vad har vi gjort för att lyckas få vädret att slå slint!? För något måste vi väl ha gjort fel, eller?

Skolan har tagit fart igen i alla fall, snö eller ej, och vi förbereder presskonferenser och skriver kampanjplaner på låtsas. Känns väl ok.
I korridoren är det stopp i toan och man vågar knappt kissa. Passar på på Ekonomikum. Och datorn passar jag på att använda här, på Norrlands, för min verkar vara rätt nere.

soul i natten

Fryser konstant och har sexig hesröst som jag ändå börjar tröttna på.

Gårkvällen var fylld av mingelmänniskor och blandmusik på klassiska Vinterrocken. Kul! Känns som jag mognat och kommer dit som en annan människa än när jag var i mitt Vinterrocks-esse för ett antal  år sedan.  Vet inte om det bara är positivt, men jag trivs ändå.
Samuel Ljungblad fick igång våra kroppar på natten och jag orkade svänga benen en del innan det tog slut och vi åkte hem. 15 minus ute.

I kyrkan är årsmöte, men efter kycklingsoppan och en mängd avsked av fantastiska Ursvikenbor passar jag på att gå vinterpromenad i Narniaskogen med Beck. Skönt att ventilera tankar och näsgångar.

feberyra

Med febern bultande i kroppen beger jag mig ut i stanvimmlet med Samuel för att leta material till bröllopsinbjudningar. Just när det börjar svartna för ögonen hittar vi till sist lite fina grejor till överkomligt pris och vi kan åka hem till mjuka soffan.

Så börjar vi. Som värsta påtända tomtenissarna sätter vi igång med  att klippa, klistra och adressera och tar på så sätt ännu ett litet steg fram mot bröllopsdagen. Känns riktigt skoj och  på natten drömmer jag, som i feberyra, dröm på dröm om vårt bröllop.

vår kyrka

vår kyrka

erkeltet igen

Efter att ha kysst och myst med en kille full av förkylningsbakterier i nära en veckas tid kommer till sist bakslaget. Sov ytterst dåligt i natt med svullen hals och igenkorkad näsa. Vaknar med tort gomsegel och dregel på kudden. Sick!
Men jag får skylla mig själv som sagt.

Nu ska jag sitta här framför skärmen och leta allehanda adresser till bröllopsinbjudningarna. Ett steg till...

Gott nytt då!

Sådär,  då var det igång.
Nyårslöften är för töntar, men jag lovar ändå mig själv att detta ska bli ett kalasår. Gå med Gud och ta världen i famn så finns alla möjligheter för vad som kan hända. Samuels fru ska jag bli i alla fall  och det blir ju kalas om något!