börjar bråttas

Mår lite kymigt i magtrakten.
Gick igenom varandras halvfärdiga uppsatser idag och det är så jag vill gråta en skvätt. Två veckor tills den ska in för finputsning och vill man ha en fridfull jul är det bäst att vara så gott som klar då. Det värsta är knastentan i fornnordiska som ligger och hånler och måste skrivas om en vecka.
Gaztro.

Men vad uppiggar månne bättre än en stunds adventspyntande? Maken snussover på sofflocket och jag ska stänga ner datorn, tassa ner i förrådet efter jullådan och sen ska det bli pynta av!
Livsandan återvänder. Adventstid ska vara en härlig tid. Även i år.

grämelse till tusen

Jag skäms.
Jag skäms, jag grämer mig och jag gråter.
Min cykel blev stulen igår kväll och det är tyvärr inte första gången. Låste slarvigt, stack in på Folkes 30 sekunder för att hämta en film, när jag kom ut var den borta. Måste nästan ha sett förövaren cykla iväg.
oerhört arg och besviken jag var - och fortfarande är- på mig själv. Varför måste allt gå fortast möjligt för mig, varför kunde jag inte bara låsa cykeln!? Förstår jag inte sakers värde!?

Förra gången det hände, för 3 månader sen, hade jag åtminstone låst cykeln, men låset blev uppknipsat. Hade köpt en stabilare lås denna gång.
Samuel har sagt åt mig så många gånger, att jag måste vara noga med att låsa. Därför skäms jag nu.
Nu planerar jag att straffa mig själv genom att tvingas använda mina ben ett tag, för att jag ska inse att man måste vara rädd om saker. Får se hur långt det taget blir.

ordensbal avklarad

Dåligt fotografi, men riktigt trevlig baltillställning med Samuels ordensällskap igår!

Kom hem 15.05 från IKEA med stora kassar. Stressa på smink, läppstift över munsåret, smycken, snabbglida i blåsan, hjälpa till med manshettknapparna och så klacka ut och in i taxin som stod och väntade med andra balgäster. Fördrink 15.30 och nya bekantskaper att hälsa runt på. Kände mig fin, men dock mycket ovan i golvlång klänning och klackar. La den lavendelblå sjalen i förrättssoppan och höll på att snubbla i trappen.

Stiliga män överallt med medaljprydda frackar.
Sittningen var lång och trevlig med lika mycket sång som prat så den goda maten hann svalna till innan den åts upp. Samuel höll talet till kvinnan och bjöd både på sig själv och sin "fru i pojkfrisyren". Många skratt.

När dansen tog vid föll stora snöflingor utanför fönstrena och livebandet var svängigt och skäggrikt. Kul dansa! David med det konservativa språket hann sno både en och annan snabb foxtrott medan Samuel besökte toaletten och mina fötter värkte rejält efter ett par timmar.

2.30 knatade vi hem genom natten och den nyfallna snön. På grund av min fotvärk fick Samuel chans att visa sin styrka och bära sin hustru på ryggen ibland. Romantiskt ;)

Fler baler blir det bergis!

snart bal

snart bal

välkommen sol

Så ser vi solen för första gången på fyra dygn!
När ljuset väcker mig på morgonen märker jag hur mycket jag saknat den och glömmer för en stund mitt bultande munsår på underläppen.
Vi skyndar ut och lapar.

Idag är det Köpfri dag, men hela förmiddagen har jag drömt om vad som ska handlas på IKEA. Konsumtionsberoendet är svårt att bryta bara för att det står i tidningen.
Nya grejer, här kommer jag!

inte mycket egentligen

Ännu en arbetsdag!

Hjälp. Börjar undra så smått  om jag innerst inne är en arbetarkvinna istället för en akademiker? Lever jag med undertryckta drömmar, är jag scizo!? Går jag omkring här och låtsas ha läshuvud och utbildningstörst!?
Lugn sig.
Dragit in lite nya cash genom att äventyrsbada med särskolebarn. Trevligt värre förutom grönsnor i vattnet och hurvas. Känns gott att använda sin kropp till annat än pekfingervalsen för någon gångs skull. Dagarna blir rikare!
Och jag själv för den delen.

womenpower

Jag är en grå snorgärs som simmar mot vackra julevärmen.

Vid 5-snåret i morse frustade vi upp ur sängen, båda två, och kånkade iväg genom svartmorgondiset. Sicket arbetarpar vi blev! Rullade runt på Biltema med fullpackade kundvagnar och packade, sprättade upp: lådor, vajrar, askar med skruv, armèknivar och diverse bilattiraljer. Hyllor fylls, cashen rullar in.
Kände mig som en häst! En duktig arbetshäst!

Idag blir det aldrig ljust, men snart ska vi käka thaibuffè med Henrikssons så det gör mindre.

V-dalas brunch

V-dalas brunch

snussar

snussar

frossa parhelg

Tacksam för helg med paret Ivansson! Garvat åt Klungan, frossat i umgänge.
Gooooda dar!

Studiebesökade på Katolska igår och la upp handen på axeln vid nattvarden. Sen åts det brunch. Ghaa, töja ut med bacon och plättar i novemberdiset!

vänbesök och helg!

Och snart kommer govänner från Jönköping på helggästeri. Skoj värre!
Med Jenny och David ska vi teatra ikväll, tacosa imorn och umgås en härlig dos.

Maken dammasugar nu innan skolan, dubbelt så noga och bra som jag.

Kram och hej!

nyklippta

nyklippta

koncentrationsläge

Escapism på bloggen som vanligt...
Om bara några få veckor ska uppsatsen vara fix und fertig och jag veta icke hur det ska gå till.
Upplever ändå att jag jobbar snäppet bättre under press och de senaste dagarna har jag fått mer skrivet än jag presterat terminens övriga månader. Positiv stress som de tjatade om på körskolan!

Grannen spelar smörig Celine på hög volym (kräks) och i lägenheten finns dussin saker jag skulle kunna pyssla runt med. Aber nein! Arbeit macht frei!

tjorvas in action

Trodde väl aldrig att jag - tjorvproducenten, skulle få lära mina vänninor att sticka! Men undrens tid är icke förbi och där satt jag igår och visade pedagogiskt på stickan hur man lägger upp maskorna för andäktigt lyssnande Alex, Helena och Matilda. Ja, eller Helle kunde redan förstås.
Men sjalen växer och så mysigt är det att vi knappt kom oss hem på kvällen. (önskar att syslöjdsläraren Maud kunde sett mig där, hon som hånat mig hela högstadiet)

Frukostgäst Martin innan jag pumpade iväg till röntgen med fingret. Fick se bilderna på datorn och plattan syntes tydligt på skelettet. Jaha. Får se när den plockas bort och om den gör det.

fåtöljinvigning

söndagsmys

Så här mysigt är vårt burspråk nu.

slappigt värre

Helg med nästan överflödet vila. Himskanes längesen kan jag tala om. Nästan så jag blir lite rastis, men jag försöker bara njuta i fulla drag.
Pensionatet Storvreta höll öppet på lördagen så där stannade vi över natten. Besökte dubbel uppsättning gudstjänster idag. Snacka överandligt, men vad gör man inte för att agera mot landets feta sekularisering.

I afton popcorn och svt.se. Nya fåtöljer i burspråket som ska invigas.

överätit

Snacka i-lands. Åt för mycket gott till lunch, vi ska strax bort på tre-rätters och jag är inte hungrig!
Vad göra?

Läste om tarmcancer i morse (den tredje vanligaste cancerformen) och fick lätt panik över mitt stora intag av rött kött och mitt minimala intag av motion. Pumpgick till biblioteket och valde vegetarisk lunchrestaurang. Kan man mota cancerOlle i grind på det sättet gör jag gärna om det.

Nu: tandem i kallregn.

pink eye

I måndags matförgiftning och idag tycker jag mig ha ögonproblem. Är jag en mes?

Tre potentiella orsaker till min halvröda ögonfärg:
  1. Jag börjar få dålig syn (tror jag skulle passa i glasögon så det vore inte katastrof  om det vore så)
  2. Jag använder dagligen en 2 år gammal mascara (slängt den nu faktiskt)
  3. Jag stirrar mig halvblind på mikrofilm på Carolina Rediviva och samlar uppsatsmaterial
Kan vara en kombination.

Igår Ett Dockhem på Uppsala Stadsteater och jag bjöd med ett stort och härligt gäng alldeles gratis. Status vara med på förhandstittlistan.

randiga föräldrar

randiga föräldrar

nästan en modellbror

nästan en modellbror

Liva och jag

Liva och jag

umgicks med Samuels syskon med

umgicks med Samuels syskon med

Allihopa samlade i Storvreta, nästan som ett andra bröllop!

Gamla familjen

Min före detta primärfamilj gästade oss i helgen. Mycket trevligt och de längtar redan tillbaka trots att de fick sova alla fyra i vårt halvdana vardagsrum. Roligt att visa upp de hur bra det går för oss att leva gifta, få laga mat åt de i mitt kök som de fått göra åt mig alla dessa år i sitt. Intensiv och go Alla Helgonahelg.

Men de åkte till sist ändå. In i taxin, mot stationen sent igår kväll och tur var väl det för jag har legat illamående och spytt halva dagen. Hoppas inte det var något jag bjöd på...