en skvätt mor och far

image156

Tänk vad glädje det kan vara att träffa sina  föräldrar! De kom från Nice och befann sig på Arlanda några kvällstimmar så vi stack dit. Sandbergs där också. Tre timmar med mat och prat: en lagom dos.

Nu fredagmorgon och jag lämnar över sängen och stafettpinnen till maken som jobbat natt. Själv har jag litteraturtenta snart och ska pressa in det nödvändigaste.

inte röra mobilen

image155


Hanna, redaktör för kårtidningen Ergo, ringer mitt i lunchen och man vill ju gärna inte säga att man inte kan prata just nu, trots kycklingfingrar.
För övrigt tentaplugg med medeltidens härliga texter. Tar paus med premiäråk av inlines i solvärmen.

ocensurerat

image152

Tycker själv att jag ser rätt macho ut.
Och som en före detta knarkare.

turtles spirar

Det är helt plötsligt behaglig temperatur utomhus och sköldpaddorna tittar fram ur sina hålor.
På Ansgars solbänk är det fullt var förmiddag.

image151

opera nummero två

Har inte nämnt på bloggen att operationen i onsdags blev lyckad. Det blev den alltså; plattan i höger ringfinger är utskuren och jag har den och skruvarna i en liten påse i byrån.
Men ett trauma var det och när jag väl fått på mig sjukhussärken, blivit blåstucken tio gånger i armhålan och runtomkring på armarna, och högerarmen förvandlats till ett dött, orörligt ting låg jag och skakade på operationsbordet. Försökte koncentrera mig på radions schlagermusik och tänka på annat, men jag hörde alltför väl samtalet på andra sidan skynket: "Ger du mig skruvmejseln där. Den senan ska man helst inte röra. Oj, nu rörde jag den."

När jag väl rullats tillbaka till min sängplats i en tom sal, som ett lealöst ynk, mådde jag inte toppen. De omtänksamma sköterskorna kom med Piggelin, nyponsoppa och jogurt. Jag bjöd tillbaka med fulla rondskålar...
Efter dryga sex timmar av blodtrycksfall och alarmknappstryck kunde jag röra på alla fingrar och fick cykla hem med min make. Blå himmel och friska vindar. Oj, vilken skön känsla!
Nu slipper jag diska på två veckor också.

hade väl inte så mycket att skriva men ville ändå

Helg med bullkalas, räkmackemys och 30-årsfirande. Alltsammans mycket trevligt!

Kom från skolan och det stod en bil och brann här utanför. En kompis bil blev vandaliserad i helgen här på parkeringen och den helt fruktansvärda Englatragedin vill man inte tänka på överhuvudtaget.
Jesus, var med oss stackars människosläkte.

julstämning åter

Premenstruell flasar jag runt med kopp grönt te och kommer på mig själv med att nynna julvisor.
Inte helt underligt med tanke på de lapphandskestora snöflingor som dalar utanför. Slår aldrig fel - man måste bli lurad på våren minst en gång under april. Krokusarna suckar i rabatten. Jag läser provencalsk lyrik.

Näsorna har slutat flagna sen den spanska solkyssen och nu väntar de spänt på den svenska. Kom och berör oss!
Pratade med narkosläkaren idag och jag valde återigen bort att bli nersövd nästa vecka. Ska försöka tacka nej till alla slags droger de vill ge mig, kanske bortsett från en och annan Panodil. Det  skrev han in i datorn.

Barca!

Tillåt mig få skylta med vår otroligt härliga, alltför korta, tid i ett vårgrönt Barcelona! 20 graders ljumma vindar, ljuvliga gastronomiska tapas-upplevelser och mycket njutbar strosning bland gränder och vackra Gaudi-hus.
Ja, vi hade det sjukt bra!

image134Mycket fanns att se som sagt och Sagrada Familia, Gaudis kyrka som aldrig upphör att växa, var mäktig att beskåda. Annars var min favorit Parc Guelle där vi njöt jordgubbar och Samuel gladdes på Camp Nou.Att mysa på cafeer var riktigt gott, speciellt på morgonsoliga uteserveringar.

Mitt i stan fick vi bo, tack vare Helle som är barnflicka hos en rätt rik italiensk familj. Topp!
   

image133