gott återvända ändå

En hel del har hänt sen vi åter landade i stan. Roligast att träffa kära vänner igen, kramas, skratta och uppdatera sig. Surströmmingsskiva och möhippa, möte på Upsala Nya tidning och upprop på latinkursen. Hej å hå.
Nu söndag och vilotid. I morgon drar det igång på riktigt. Jag tror jag är redo.

tack Gud för Norrland!

Kära pappa skjutsar oss till Falmark - swisch - kära svärfar hämtar oss på Arlanda. Tänk ändå så smidigt!
Uppsala smakar vardag och min mage blir smågruvig direkt.
Men än är det augusti och jag ska suga, suga sönder norrlandsminnena vi fått och när jag levt på de ett tag till finns det alltid, alltid saker att glädjas åt.
Herrens nåd är att det inte är ute med oss.

Och vi kunde inte fått en bättre avslutning på en så härlig semester! 10 abborrar i näten vi lagt, bastubad vid havet och en 20 kilos väska med plockade bär att ta med ner. Minnen och smaker på burk - ypperligt!

Och Beck har hunnit bli fru, visst är det fantastiskt! Vackra nanting var de och dagen likaså. Kåge kyrka låg klar och ren och kanske var det lite tanken på vad som hände där för drygt ett år sedan som väckte starka känslor, men tårarna sprutade i alla fall på mig när de lyckliga tu skred fram mot altaret.
Talet mitt blev väl lyckat, bortsett från någon rörd kråka i halsen, och maten var bland det godaste jag smakat på bröllop.

        Se så vackra! De alltså.

15 grader i havet får en att känna sig frisk! Levande!
naturens öppna famn

24 liter blåbär, en panna kantareller, två hinkar hallon och en halv burk åkerbär - allt har vi plockat ur naturens generösa sköte! Ljuvliga tider! Inte en tanke på växthuseffekt eller allt vad det heter, naturen lever i högsta grad! Åtminstone i Norrland...
Dagens lyckligaste stund var när jag, nästan extatisk, plötsligt fann mig stående mitt i de fetaste blåbärens paradis. De frodades där i den blöta mossan och de hade väntat på mig! I en timme plockade jag konstant på dessa fyra kvadratmetrar och undrade, lite smått skadeglad, hur det gick för de andra skogstöntarna. Och jajemän, när vi samlades på hällan för fika hade jag plockat mest och finast. Därefter följde de andra efter mig som vore jag en spårhund.

Tillbaka till civilisationen i Ursviken (...) och senare är det dags åka till Falmark igen. Denna gång för att hämta hit Lotta från Götet.

      

inte less

Bröllop igen - fortfarande kul att gå på! Denna gång hette bruden Kristina och brudgummen Theo och den sistnämnde kom in i kyrkan med Converse-skor på fötterna. Personligt ska det vara så.
Vintage-tema så alla gäster var extra kulörta och mönstrade. En sprudlande bukett av människor, så långt ifrån stilrent man kan tänkas komma. Snyggt!

             

På nattkvisten dansades det svettigt och fult. Vräkte i mig biopopcorn och åkte hem med magknip. Lyckad fest!

bilat upp nu


Hyrbilen, som vi forslade upp gratis åt firman, vilket var toppen, förde oss 75 mil uppåt - till Ursviken. Här är luften lite kyligare, kvällarna lite ljusare och lugnet något större. Ska bli skönt få avrunda sommaren här.
Promenerar med syster till Skelleftehamn och kikar in i alla butiker som inte lagt ner eller har lunchstängt. Blir bara en.
På hemvägen nallar vi fullmogna hallon som hänger ut på gatan och lägger i en påse tillsammans med våra plockade blåbär.havsguld

"Surpla saltat vatten från buken", som Mikael skulle uttryckt det. Det gjorde vi sannerligen igår kväll! Vi sörplade, sög, knäckte klor och skvätte spad på varandra. Vackra, saftiga kräftor ackompanjerade av en och annan visa och en hel del kring-bordet-prat. En riktigt härlig kräftskiva! Och något av en bonus var att det dessutom var blank måndagsafton!
Haha, ljuva frihet!
(Men kanske åt jag aningens för mycket för i natt låg jag utsräckt på svala toalettgolvet med illamående och kallsvett. Såg bara ett hav av kräftor framför mig. Fy!)


    Jo, vi tar som tillvara på semesterdagarna tillsammans. Ligger i sängen och lyssnar på Sommar-repriser från SR, cyklar i motvind till Tant Grön och dricker ingefärs-läsk och låter dagarna föra oss dit de vill.
Haha, det där sista lät kanske lite väl krystat. Idag har vi faktiskt vissa plikter, ska tvätta, packa, tänka framåt inför trippen uppåt. Men pretantiöst eller ej, jag njuter i fulla drag av min nya tillvaro och älskar att vända lite på dygnet en vanlig måndag!

välkommen tillbaka lille man

Det är skönt det finns vänner att sällskapa med! Speciellt när Maken varit utom räckhåll dessa dagar.
Igår lät jag mig hjärtligen bjudas på lunch i Storvreta och aftonen spenderades hos Samuel & Christoffer med matlagningsmys.
Natten, den sista ensamma tack och lov, gav mig hela 9 timmars skönhetssömn. Redo att ta emot Maken ikväll! En snygg fru och saffranslax, kan han komma hem till något bättre?

andas uuut

Trodde väl aldrig denna sista arbetsdag skulle ta slut. Mörk och seg som en lakritskola. Syndafloden öste ner hela förmiddagen som för att jag verkligen skulle få kämpa in i det sista. Många kollegor lämnade in och gick hem till torra lägenheter, men jag stannade på min post! Inte lika mycket för min höga arbetsmoral som för att få ut hela lönen...

Så nu är jag FRI! Lämnat tillbaka hela högen persedlar till Svenska kyrkan som jag använt mig av i olika väder och tvagat bort den sista gravsmutsen från min kropp. Fattas bara att kasta de söndernötta sneakers jag traskat runt i nio veckor.
Förfirar med kex, mjölk och Mia & Klara. Sen blir det mat på Taket och bio med Elin och Mikelräv.

snart klart

OS har börjat, men min nedräkning fortgår. Två dagar kvar... Sen frihet!
Som vanligt, åtminstone för mig, så gillar jag mina kollegor mer än någonsin när ljuset i tunneln närmar sig. Skrattar, trivs och idag gjorde vi studiebesök på Berhåga kyrkogård. Men skönt ska det bli! Kroppen är trött och fruktansvärt led på att stiga upp i ottan vareviga morgon.
Frågan är bara hur, och med vem, jag kan fira min första tid i frihet. Maken sticker till Riga i morgon och de flesta vänner är bortresta. Blir nog bra. Kan ju vara spännande gå på bio ensam, har alltid beundrat människor som gör sånt.

Helgens skånebröllop blev lyckat förresten. Riktigt härlig helg! Sjöbad, grekisk afton med Samuels faster och Spättekaka på festen. Dansade oss svettiga, sov tre timmar och tog sen tåget hem till Uppsala igen.Korsvirkeshus Vi Vincent
Brudparet Fransk chef för Yves Rocher