en smula vinter ändå

Miserabel och vresig. Ute är äckligt råfuktigt och på morgonen blir jag översköld med slask av en taxibil och får sitta i blötklibbiga tajts hela lektionen. Torftigt kylskåp och det blir blodpudding andra dagen i rad. Skelögd är jag också. Var på synundersökning för att jag ibland blir sugen på glasögon, (men hade faktiskt perfekt syn ändå och riktigt bra ögonmuskler).

När maken kommer med uppmuntrande ord och godis måste jag gråta en skvätt. Pussar bara på överläppen där inte munsåret sitter, men på morgonen har jag drabbats ändå, bubbligt och fult.

Men semlorna är goda, träningspassen sköna och kvällskursen i InDesign bjuder på sista maratonpasset i kväll och det har varit intressant och lärorikt. Nu är jag redo att söka de tunga sommarvikarieposterna på Sveriges olika redaktioner, hahaha.
Gud, jag har det så bra!

martin trubadur

martin trubadur


På lördagkvällens tjejkväll kom Martin oförhappandes förbi. Innan han försökte smita iväg uppmanade vi honom att spela oss en visa. Blev den egenhändigt skrivna "Snorkfröken".
Sen bastade vi. Utan Martin.

Vägen till nya soffan

nya på g


Från den gamla 90-talsfula till den fräscha hippa med divan. Så här gick det till när vi äntligen fick till det med en ny soffa i helgen. Vi är så nöjda!

rosselmormor

Kraxar mig igenom lyrikanalyser och epikdissekering, men tycker mig inte finna de rätta, smarta orden. Ja, Hjalmar Söderberg är intressant, men vad är det som gör det? Majoriteten av klassen verkar redan ha läst litteraturvetenskap.

Lunch på Stadshotellet igen, denna gång rimmad oxbringa. Snön knastrade ute och när vårt sällskap väl fick ett bord var det mycket gemytligt att intaga mat och prat. Köpte två böcker på antikvariat sen. Vill ju hänga med.

Starten kom med snö

Så var vårterminens maskineri igångsparkat på riktigt: Igår startade Littvet A i en från början tyst samling nya ansikten och till i morgon ska vi ha läst Doktor Glas och analyserat en Norèndikt i grupp. "Det ska vara 40-timmars arbetsveckor detta!" Jag tvivlar ändå. Känns skoj!
Första mötet med Norrlands Varjehanda gick också av stapeln igår och vi spånade kring temat Hjältar över gifflar med kola och vaniljsmak. Spåningen gick bra och mitt redaktionsgäng gör mig lycklig mellan slemhostattackerna.

När maken tassade upp för att morgonkissa uppmärksammade han åt oss båda att det var vitt ute! Solen speglas i datorskärmen, cykeldäcken går trögt och jag njuter av det vackra som plötsligt är! Nu blir det lunch på Stadshotellet som har två för en denna månad.

ensam med febern

Febermatt och emlig. Slemklump i halsen och glans i ögonen. Maken jobbar natt så jag överdriver min ensamhet och känner mig ynkligast av alla nussar. Skönt att jag fastnat i Stjärnorna på slottet och kan se sista avsnittet på svt.se. Roar mig en aning.
Vad göra för att påskynda tillfrisknandet? Vill ju verkligen vara fräsch och allert första dagen på Littvet. Nog bäst gå och lägga sig rätt snart.
Sov gott alla ensamma!

kväv fågelkvädet!

Vår fågel, vårfågeln Fågel Vår behagade öppna sin näpna näbb på förmiddagen.
Hatar fågelsång! Åtminstone om det hörs 19 januari. Gröngräset ligger blottat och gruset knastrar. Nej vårkänslor, NEJ! Håll er på plats!

Sov länge och fläskade sen loss med kompisar på GHs lördagsfika. Samuel fick shoppingil och kryssade som en fyr mellan reaställen. Jag hasade efter med feber i kroppen.
Tagit tablett och går upp på 25årskalas.

rullarullarulla

Jag har köpt en cykel!
Jippi!

sjukt jobbig

Så otroligt och onödigt fisvresig jag var igår. Gnällde på allt, avskydde de flesta och fick utbrott för minsta lilla. Stackars maken, han fick ta emot det mesta. Skyllde på premens och det är så skönt att man kan göra det som kvinna; rättfärdiga ens beteende. Åtminstone ibland...
Syjuntan blev ett lyckopiller och där skrattades det och pladdrades det med munnarna fulla av mjuk apelsin- och chokladkaka. Skönt! Tacksam.

Fjällnora, Tjugonda Knut

Fjällnora, Tjugonda Knut

tre vänbragder!

Tre milstolpar har man fått vara beundrare till hittills denna helg. Fantastiskt vilka framstående vänner man har!
Rebecca bjöd på caterad tårta i fredags efter att ha tagit sjuksköterskeexamen, Isabel & Stefan ordnade fin middag för att överraska oss församlade med att de förlovat sig i gårkväll och nu, när jag öppnar Beckis blogg, har hon och Jonas också växlat ringar!
Det är bara att gratulera, gratulera och utsäga ett tack för att man får vara med om att fira sina vänner till livets olika bragder. Man blir så glad!

en dos skryt

Mäkta förvånad blev jag över mig själv när jag, utan vare sig pistol eller kniv mot någon kroppsdel, traskade iväg till Svettis och införskaffade ett terminskort! Jag vill att vi tillsammans minns denna vårtermin 2008 som den då Josefin slutade upp med nedbrytandet av sin kropp och istället började helga Herrens tempel på allvar!
Amen!
Så, så, du ska inte tro att du är duktig bara för att du plötsligt insett att träning kanske är en bra grej Josefin. Det fattade de flesta normala människor redan i spädbarnsstadiet. Kämpa på nu istället, svettas och bygg så kanske du orkar pressa ut 3-4 ungar någon gång om du har tur.


från fest till fis

Alltid kul med bröllop! Denna gång var turen kommen till Christian & Elisabeth (tidigare Olofsson, numera Thörn).
Vackra som få och något nervösa bedyrade de sin kärlek inför oss församlade och vips var de man och hustru! Det vackraste som finns enligt min mening.
Sedan intogs renkalvsstek och varma hjortron under skratt och glädje medan minusgraderna låg tysta utanför. Kul att se "vår" festlokal i vinterskrud.

Dagen därpå möttes vi igen, i Bureå. Intervjuade brudparet (icke förvånande  fick vi dock få detaljer kring bröllopsnatten) och åt lyxiga rester. Tack och grattis Thörnar!

Tidigt denna morgon lämnade vi ett snökyligt Skellefteå för att landa på disiga Arlanda. Hurv! Slet och släpade oss svettiga med våra sex kollin och damp till sist ner här i tvåan och jag upptäckte vad som var vår "vara-borta-länge-doft" i lägenheten.
Tillbaka till vardag och strävande. Båda lite ont i magen.

välkommen 2008

Ogillar konkreta nyårslöften som säkerligen kommer spricka redan första veckan. Skrattar åt David som direkt efter att han slagit fast endast en dag varannan vecka som godisdag, söker hitta kryphål i sitt eget löfte. Haha!
Gillar däremot slagord inför nya året (som förmodligen också kommer spricka inom kort, men då märks det åtminstone inte lika tydligt). Mitt mantra som kommer klamra sig fast i hjärnbalken 2008 är: Mer ekologoskt, mindre impulsköp! Snodde det rakt av från ett reportage i Svenskan om en familj som var helt extrem. Det kommer inte jag bli kan jag lova.

Efter två nyårsaftnar med storpartaj och mycket folk såg jag fram emot ett årsslut i fridens tecken med
avslappnat umgänge. Att det även skulle inkludera mina föräldrar visste jag inte förrän ett par dar innan, men det blev bra ändå. Umgicks vi "åtta mogna" (Lillemor & Bengt, mamma & pappa, Jenny & David, Samuel & jag) plus Jonte, i Ivanssons skogspalats med panorama mot mörka havet. Härligt!

Stal en puss av Benka under misteln, men hånglade in nya året med maken min. Han gav mig även ett brännsår i nacken under danstävlingen. Det var värt det för att komma tvåa.
Sov över på loftet och åt seeen frunch bredvid vedkaminen. Älskar nyårsdagar när alla degar utan minsta dåligt samvete!