sommarvardag

18 grader när jag går till jobbet på morgonen och jag fryser faktiskt i mina shorts. Går dock över så fort solen sätter fart. Hettan fortsätter.

På eftermiddagen cyklar jag och Mikael ner till HairMony för att "klippa oss i grupp". Trevligt bli ompysslad och båda blir nöjda. Sommarfräscha i håret rullar vi uppåt, stöter på Maken halvvägs och tar en kulglass i aftonsolen.
Stter ute med myskillarna (Fredrik och Mikael) sen när Maken är på grillkväll. Äter äggmacka och får komplimanger så jag blir generad, men glad. De är för goa. Vinden svalkar.

Sommarkvällarna är ändå helt klart bäst!

Intensiv helg

... och jag är så tacksam!

Värembölja, värmebölja. Sköljer över oss och vi lapar, sväljer girigt i stora klunkar. Ljuvligt!
Så fort vi kunde efter arbetsveckan stack vi ut till Fjällnora för att fira med avsvalkande dopp och grillspett som Henrikssons gjort. När solen sjunkit ned i sjön slank vi genom ljumma skogen till andra sidan och badade nakna. Romantisk, fri och underbar Ronja-känsla i det sammetslena vattnet! Amerikanen vi hade med oss verkade mest tycka vi var underliga och förmodligen spädde det på hennes fördomar om frigjorda svenskar...Lördag morgon gjorde Lina och jag en dagsutflykt till utlandet, närmare bestämt till vackra Åland.
Utlandet var fint, bjöd på svala klippbad och hallonpaj. Försökte så gott vi kunde att blunda för fyllskallarna som härjade på färjan, men på bussen på väg hem på kvällen var vi mycket populära och många äldre män var angelägna att hjälpa oss med vårt korsord. Hahaha.
Härlig utlandsdag!

Söndag och så fort vi sakristanat klart hänger vi med Lasse och Mari-Ann till proppfulla Bälinge för långa simturer och solslapp. Gött!
Heta lägenheten har inte sett mycket av oss denna helg, men nu är Samuel fri från jobb så han får pyssla om den.


resten kvar

Så har 2/3 av min arbetssommar förlöpt och jag har känslan av att de sista tre veckorna kommer bli segast. Nu droppar nämligen fler och fler trevliga kollegor av och kvar blir jag med gamla rävar. Grillade korv tillsammans igår efter jobbet på en bakficka av kyrkogården. Var inte alls makabert, faktiskt bara lite trevligt.

Lördag och Maken har cyklat till jobb. Själv ska jag njutpyssla med tvätt, stanstros och lammstek. Funderade på bullbak, men man vill ju inte verka överambitiös.

ett år senare
Och här är vi idag.

På pappersdagen kommer jag hem från arbetet och möts av en lycklig man. Han spelar en skiva som jag får i present och bjuder upp till dans trots att jag är jobbsvettig. På köksbordet står vita rosor, de första blommor han någonsin köpt mig, (stort!) och en bukett vi fått med blombud av mor och far.
Aftonen blir riktigt härlig! Promenerar ner till Takets uteservering och inleder med vitlöksbröd. Luften är ljum och utsikten god. Jag läser en urfånig dikt och sporadiskt summerar vi vårt första giftasår.
Efter maten tar vi en stros ner på stan, köper wienerbröd och sitter på vågbänkarna vid ån.
Fortfarande är att gifta sig det bästa jag gjort. Tack Maken!

How can I resist you

Jag har tidigare inte velat sälla mig till den miljonen svenskar som sett musikalen. På grund av rädsla över att det vore ett lustmord på de enastående ABBA-låtarna. Men nu, efter att igår kväll sett filmen på bio, är jag upp över öronen förälskad. Mamma Mia vad den var underbar!
Mimande försökte jag så obemärkt som möjligt att dansa i biostolen, samtidigt som leendet på läpparna spreds över hela kroppen. En färgsprakande glädjerusch rätt in i solarplexus! Efteråt dansade vi iväg i den ljumma kvällen för att sitta på uteservering med Narnia-gänget. Lycklig, lycklig.
Dock inte lika kul att sitta och titta på när de andra åt lyxpizzor. Hade helt förlorat smaksinnet och att äta gott skulle vara som att kasta pärlor för svin tyckte jag. Igenkorkad näsa, men dock väldigt härlig kväll!


Och idag efter kyrkfika i bersån...


...tog Hilmiuseses ut oss på båttur!

Efter två timmars pysslande med motorn (Erik pysslade, vi andra åt tonfisksallad och solade) skvätte vi iväg över vågorna. Åkte in i Fyrisån och hittade lugnet och beundrade husbåtarna. Riktigt flott!

Söndag kväll. Vi säger till varandra hur bra vi har det, tacksamma. I morgon börjar arbetet om (var längesen jag var där nu pga sjukdom) och vi firar att vi varit gifta ett helt år.
Tack min Gud

hasnjutande hemmafru

Med mulen kindpussar jag Maken adjö till jobbet och sätter igång med att vara barnlös hemmafru igen. Bestämt (efter att ha kollat av med min hälsorådgivare, pappa) att jag kan ta mig en vilodag till så sjukan rinner ur mig. (Som om jag skulle kissa ut den?)
Skönt faktiskt. Ligga kvar och fisa ikapp med Samuel, lyssna radioprogram på webben, fundera på projekt som ligger i träda och äta melonplättar. Pysslar med blommorna jag tagit från kyrkogården och upptäcker att två av de kryllar av gröna små löss. Kanske någon slags gravförbannelse?

         Melonplättar

feberledig

Hemma idag, med tjock hals och feber som sällskap. Ute är ljuvlig sommar, men när jag sätter mig ute ett tag och språkar med Rebecca hör jag bara halsen tjata om att den vill in till soffan.
Blev jag verkligen sjuk av fåret? Tveksamt. Snarare av mina första havsdopp i helgen, eller litern jordgubbar jag frrrossade i mig i tisdags. Men klagas ska det icke. Blogga orkar jag ju, läsa, tvätta, se film likaså.Var det här det hände?
Eller här?Roar mig med att lägga in lite sommardoftande bilder från helgens tripp till skärgården utanför Norrtälje.
rökröst

Gått hem från jobbet med "jag-har-rökt-i-20-år-röst" och lätt illamående.
Lina tror det är mulåklövsjukan, jag misstänker ehec.

  Den skyldige?

kul test!


hetljum fredag

Ute börjar det svalna för första gången denna dag. Fem värmealstrande kroppar ska härbärga här i lägenheten i natt och fönstrena öppnas på vid gavel. Nästan i panik.
Min halvblaskiga brockolipaj är uppäten, Botaniska genomstrosad och de verkar tycka det är kul vara här, den heliga lilla familjen. Mor, far och bror. Julikvällen är förtrollande.
      

glädjeämnen

Ett par saker jag gladdes extra över i tisdags:
# Vi bockade av ett av våra sommarprojekt och införskaffade ett nytt vitrinskåp. Nypris 17 900, fick det för 2 papp.
# Jag fick med mig Maken på ett pass i parken. Underbart! Bakom svettridån såg jag honom sprattlande ta sig igenom hela timmen.


                                                Gammalt                                                                                          och nytt!
        
Igår gladdes jag mycket över svenska jordgubbar och den ljumma kvällspromenaden Maken och jag hängde med Dahlströms på. De grönfingrade vännerna guidade oss genom Botans härliga, vackra och ibland mycket väldoftande mysterier. Trolskt!

Idag är hett och trots ett otalig tömda vattenflaskor under arbetsdagen dunkar skallen och jag får väl se hur det går på träningen ikväll.