påsk i bild

Skärtorsdagen
Kyrkan kläs av och jag landar i att det verkligen är påsk nu.

   


Långfredagen
Kristus dog på korset och på eftermiddagen kom Emmeli & jocke

      


image118Påskafton
En dag med snålblåst och vi bilar in till Stockholm. På Kungsholmen är det gott med lammfilè och umgänge med en blandning av våra familjer. Trevligt!


      

image122

      


Natten
När vi kommer tillbaka går jag och Samuel till kyrkan för att fira mässa på natten. Efteråt är det fest för Kristus är uppstånden. När vi kommer tillbaka halv tre sover våra gäster.

     

image129


Påskdagen
Skön vilodag med mysigt umgänge och indisk restaurang på kvällen

     

Tack för en jättehärlig påskhelg!

Upp min tunga att lovsjunga!

Vad ljus över griften! Han lever, o fröjd!
Fullkomnad är skriften, o salighets höjd!
Från himmelen hälsad han framgår i glans,
och världen är frälsad och segern är hans.

Får aldrig nog av att skandera svaret "Ja, han är sannerligen uppstånden!" efter prästen utropat att Kristus har uppstått. Vi stod igår natt i minusgraderna utanför kyrkan med veka vaxljus i händerna och ropade i pirrig glädje. Jag var så glad efter den två och en halv timma långa påskaftonsmässan, så jublande glad. Inte mest för att den var slut och vi skulle få ta del av knytkalasets goda gåvor, utan mest för att jag så starkt förnam verkligheten i Kristi uppståndelse.
Häftigt!
Vi kramades och gick skrattande in i kyrkan igen för att med omellett, rostbiff, pajer, sillar och en massa tiramisu fira tillsammans! Strosade över till oss efter 2. Full av tacksamhet.

Good friday

När jag den törnekrona för mina tankar har
som synden att försona, du Herre Jesus bar,
då brinner allt mitt hjärta av tacksamhet mot dig.
Jag vet att dödens smärta du smakat har för mig.

Kyrkan är naken och vacker i svala morgonljuset som strilas in genom fönstren. Mörkklädda har vi samlats för att blicka upp mot korset, minnas det som hände idag. Långfredagar tycker jag om. Det är vackert, stilla och man ska med frid i hjärtat bara vara, minnas och försöka ta till sig det som skett. Dagen är kontemplativ och full av kärlek. Som Jesus Kristus när han dog.liten påskakäring strör flingor

image108

             


Svägerskans dotter Liva här på skärtorsdags kväll och vi hade roligt (nästan) hela tiden. Lekte påskkäringar med flingor i sängen och idag hittar jag smulor mest överallt.

maken som en härlig häxa

Skärtorsdag blommar i snö och solsken och hade det inte varit för den tjatiga hemtentan som hänger över mig hade jag varit riktigt lycklig!
Men efter lunch la jag studierna på hyllan, rev fram ingridienser över hela köket och bakade både kakor och godis. Maken har dammsugat över en timme, flyger fram som en häxa på kvasten; skurat spis, toalett och microvågsugn och jag blir som förälskad! Detta är helt klart ett av mina kärleksspråk.

Hemmet påskfräscht, liljor köpta och i morgon kommer syster med bihang. Aaah, ljuva påsk.

Helt klart en av de främsta högtiderna!


kattmat söndrade min kropp

Låter väl hemskt, men när jag låg däckad i min säng igår kväll efter en tiotimmars arbetsdag på ICA Maxis golv, misstänkte jag en hjärntumör. Hade så sjukt molande ont i pannloben och smärtan hade förföljt mig och återkommit i flera dagar. Vaknade med densamma och än är den inte helt borta, men att det skulle vara något mer än någon form av lätt migrän har jag lagt på hyllan.

Jobbade igår som sagt och min kropp är definitivt inte van vid mycket annat kroppsarbete än att vrida huvudet till nästa boksida... Kändes i axlarna redan efter att ett par kattmatsburkar staplats på hyllan och efter några timmar hade jag pensionärskropp. Var en farbror som kallade mig "yngling". Tyckte väl jag såg vissen ut.

Idag diskuterade vi Bibeln utifrån ett textperspektiv på seminariet och jag fick glänsa lite. Blev dock förvånad hur pass många som hade koll på de olika böckernas innehåll. Allt hopp inte ute kanske, trots att de flesta verkade ha mycket svårt att ta den till sig som något annat än en bunt krångliga textsamlingar.

Fritt-besök

Govännen Frida förärade oss med en vistelse över helgen; mycket skoj!Den obligatoriska Kulturrundan inleddes på lördagen vid Slottet. Utsikten var fin som vanligt, trots gråmulen himmel.


Vidare strosades det mot Domkyrkan där mötet med Guds moder Maria blev väldigt spännande för Frida och hon var helt enkelt tvungen att röra vid vaxdockan trots förbudet.


Sneddade över gården, slank in på museum Gustavianum och guidade upp turisten till Anatomiska Teatern.FIKA, Upplands nation Smålandsbon frös


image85


Kulturrundans sista anhalt blev bandyfinalen där vi fick beskåda 20 000 sportnördar, ett dussin urinerande män och Edsbyn göra 5-1.
Så var turisten nöjd, vi var frusna och tandemcykeln rullade hem igen.Lördagsafton och vi tar med oss lax till Svensäter för en festmåltid. Champagnen sprättas och laxen blir riktigt fräsch med spenat och lime. Chokladmousse till efterrätt.


image91

Redan söndag var hon tvungen att åka, men vi tackar för en mycket skön helg!

ylande vargar

Befinner mig i Pluggparadisets frizon: lärarrummet. Här kan man andas ut en stund, kolla mailen och ta en kaffe innan man går ut till vargflocken igen.
Haft tre sexor i musik nu på förmiddagen och första lektionen höll jag på börja gråta, andra sprängdes trumhinnorna och tredje var jag nära dra på mig en anmälan för barnmisshandel. Vet inte om det är värt de 600 man får för att få titta in i verkligheten ett tag. STOR applåd till diciplinerade lärare som blir respekterade av eleverna!

Nu lunch (vilket är värt) och sen två fyror innan jag får skutta hem till min sköna verklighet.

volidag pyttsan

Den så kallade Vilodagen inleddes med fyra timmar i kyrkan bestående av smörgåsberedning och smutsdiskplockning. Man ska tycka att det är gott att tjäna, plus att däremellan kommer en predikan om skam man ska försöka smälta.
Men ja ä int bitter!
För Vilodagen avslutades så som man kan tänka sig att en vilodag ska avslutas: i filmsoffan med fyra goa grabbar, russinvin och nachochips. Det kallar jag att helga sabbaten!

Det var väl inte för blasfemiskt det ovan?
Går på completorium nu, kanske kan balansera ut det hela...

Grattis kvinna!

Tänkte vaka in kvinnodagen, några av oss utan snopp, men efter afrikanskt restaurangbesök och "En kvinnas röst" uppkrupna i Isabels säng, fick det räcka och vi drog oss tillbaka för natten. Till männen.

Kvinnodagen inleddes med stordiskning för min del, samtidigt som maken sov sin elfte timme i sovrummet intill. Trots att det var min och endast min disk kändes det en smula orättvist.
Blev inget kamptåg och ingen torgdemonstration, istället städade vi kyrkan, fikade hos Sofia och hörde Matildas meditativa körsång i Domkyrkan. Alltihop i halvfeber och med snorfyllda näsor.
Två feta slas.
Samuel handlar pizzan, jag ska hyra filmen.

lyxhustrun lapar solkatt

En världelös dag? Icke då. Trots att utdelningen av det som anses vara "nyttigt arbete" kanske varit knapert under dagen. Vaknade halvt febrig så förmiddagen försvann i någon slags mix av dvala och tragediläsning i solkatterna.
Sen bet jag tag i projekt Klistra in bröllopskort innan jag, med Isabel som sällskap, vandrade bort för att botanisera bland Ragdolls vårsjalar.
Strax teater.

Känner mig plötsligt som någon typ av lyxhustru där min man fastnat framför datorn med skrivuppgift och mjukisbyxor medan jag trippar omkring och förspiller tid på onödigheter.

fridens söta eftersmak

Reträtten var sannerligen en reträtt och en mycket behaglig sådan. Avskärmad i Rättviks vackra bubbla njöts tystnad, bekymmerslöshet och husmanskost i en fridfull inramning av tideböner. gott!
Tankarna fladdrade i sin egen takt och jag hade inga problem med att falla in i gemensam tystnad. En del vänner från Ansgar fann det däremot lite jobbigare och vissa använde gester för att kommunicera när behovet tryckte på och en annan fann inte friden förrän på söndagen, då vi skulle åka hem.
Söndag morgon kände jag mig ändå mätt och viss irritation över småsaker väcktes så jag fick gå ut i skogen och ropa lite. Gasiga i magarna av allt hembakt bröd vi slukat, men med en eftersmak av frid i hjärtat.

Svår att bevara dock, när man kommer tillbaka till verkligheten, men det är ändå här jag trivs bäst.
Igår Alex-kalas, idag sol och röntgen.