långfärdspremiär!Kanske verkade det hopplöst i morse när snön fortsatte vräka ner, men vi misströstade ej. Väl framme vid Funbosjön hade nästan tre decimeter fluffig snö kommit, men den var så lätt att det gick att åka ändå.
Forsade fram som tre små snöplogar, Samlarna och jag. Tänk att man kan åka skridskor utan att ens se isen!


rimfrost och mysbarn

Morgonen bjuder på underbart vacker rimfrost och björnbärssmoothie hos Linavän.
Jesusbarnet trippar närmare och snart kan jag lägga dit det i krubban. Maria börjar tröttna på att stirra ner på en tom bädd.
Maken jobbar så jag får fira lilljul själv hos svärisarna. Goaste Noel och Molly plockar isär tomtar medan vi andra klär gran. Julefrid, juletid. Frälsarn är kommen.


praktikgrubbel över

Nu är det gjort. Nu har jag tackat ja till praktik på tidningen Dagen och tackat nej till Upsala Nya tidning. Tror inte jag kommer ångra mig!

favoritgata

Sol kom på förmiddagen så när jag avklarat en snabb intervju kunde jag njuta av mitt favoritväder på min favoritgata. Här har bland annat Fröding bott.
hej mitt vinterland!

Folk faller som käglor till marken och på akuten har man satt in extra ambulanser. Håller själv på att bli påkörd i min blinda luva. Snön är kommen och kaoset med den.
lusselelle

En helg med lek och härliga barnsligheter!
Älskar Lucia! Nu doftar det nästan mer jul än advent och man kan plocka fram sina julörhängen och lyssna riktiga jullåtar. Underbart är vad det är!I fredags lekte vi charader och Andreas fick kvällens skratt när han försökte gestalta "hängbuksvin". Vad är det för ord? Vågar dock inte lägga upp en bild på hur det såg ut...


Vårt köksbord är juligt och vi åt fisksoppa med saffran.


På lördagen hade Juliana satt en saffransdeg och jag fick vara med på det bästa: att rulla ut den!


Blev jättefina Prästens hår, Lindebarn och kattor. Goda med!


Julfest på kvällen med massa god mat och glada sånger.


Jag fick vara Lucia med mopp på huvudet och tåget gjorde succè!

Morgonen efetr, med alldeles för lite sömn i kroppen återupprepades succèn, denna gång hos prästparet Branders. Riktigt mysigt lussa för nyvakna människor!


Slapp söndag som bjöd på solglimt!sthlmsdag

Åker till Stockholm på morgonen, ska på intervju inför praktik och är mer nervös för att gå vilse än för själva intervjun. Allt går som smort! Jag hittar och tidningen vill ha mig - tack Jesus! Nu gäller det bara att bestämma sig för om jag vill vara där, eller på UNT, om jag får positivt besked vill säga.

Passar på att gosa med Molly på Kungsholmen när jag lix är i faggorna. När jag kommer hem efter klockan fyra har jag inte ätit någon sen frukost. Kurr, kurr.


upp som en sol...

Barnvakt åt mysAgnes och jag bytte både blöja och fick henne att somna under promenaden. Så lyckad man kan känna sig!
Och så misslyckad efter en intervju med en italiensk professor för tidningen Budbäraren. Ack, ack, han mumlade i skägget och jag är dålig på engelska. Maken fick översätta min inspelning när jag kom hem. Tack älskade.

Balansen och friden återkom på kvällens bönegrupp och jag är redo för en ny dag med nya tag!

Artikeln till UNT om semlor fortsätter mejslas fram och jag tror mig ha pratat med hela Uppsalas bageri - och konditorikår. Pust.

knäckt

December är en efterlängtad månad med så mycket kalas, konserter och julavslutningar av olika slag att det skulle kunna ta knäcken på en! Men det gör det inte. Mitt i allt finns adventsfriden och en djupare glädje över Jesu närmande. Adventus Domini.

Men knäck blir det i alla fall och hälften äts upp av 2-åriga Ellen. Sen blir hon så speedad att hon river ner alla tre vise män i krubban.
Igår kväll födelsedagsfest hos Svennis, ikväll julmusikal på Livets ord. Skoj, skoj!


semlor upp i halsen

Springer runt på cafèer över hela stan för att prata semlor inför en artikel och det vattnas i munnen på mig. På sista konditoriet hamnar jag vid ett cafèbord med chefen och han vill bjuda på ett bakverk han gjort själv. Besvikelse att det är en stabbig fruktkaka istället för en semla. Av artighet mot den snälla greken pressar jag i mig fruktkaka och håller på att kräkas.

Julkonsert på kvällen med VG manskör och vi hamnar längst fram trots fullsmockad kyrka. Samuel får ansvara för knäcken som kokas för att sprida mysdoft i lokalen. Gemytlig kväll så det förslår!


hej hälsa

Världen ler mot mig igen och magen har slutat porla och sjuda. Tack min skapare!
Ännu lättare lämna soffan när dagen bjuder på frost och sol. Vi får sitta på UNT:s olika redaktioner och diskutera knäcken vi ska göra för dem och sen går klassen till Palermos och firar med pizza. Haha, härliga dag!
Hela jorden är full av din härlighet,
hela jorden är full av din härlighet,
hela jorden är full av din härlighet.
Ära vare Gud!


ofrivillig adventsfasta

Får inte i mig någonting förutom vätska - inte konstigt man känner sig svag som ett lakan. Vill man använda en eufemism kan man säga att jag genomgår en Detox. Modernt och sunt inför julen!
Nu kokar maken julkorv. Jag hoppas jag kommer få i mig en bit, så här kan man ju inte hålla på!