efter bröllopet

    Riktigt skojsigt få ordna bröllopsfest åt ett fint brudpar som dock gifte sig i smyg... I december.

Men fira dem vill man ju så fest ställde vi till med! Bordsplacering, tal och välfyllda magar - givna bröllopsfestingridienser.

   

Dessutom är bruden i femte månaden så ett litet tal till det växande fick det bli. Skumt stirra på någons tjocka mage närman håller tal.

paradigmskifte

Fettisdagen har gått över till Askonsdag och i och med detta bör man inse att fastan tagit sin början. Fastan som varar än till påska.
Har späckat på mig en del på sistone känns det som, inte snålat med sötsnaskandet. 11 semlor har det blivit. Kallar mig passivt gravid, mest för att alla runt omkring mig har växande magar. Kontrollerar magens tillväxt någon gång per dag, men kommer på att den egentligen inte borde växa kontinuerligt.
Avslutade i alla fall värdigt igår på Fettisdagen med hamburgermeny och sedan två gräddiga semlor. Finemang!
Idag är andra bullar - nämligen inga bullar alls. Införskaffat mig Vegetarisk kokbok på rean och ska nu satsa på vårdande av kropp, själ och inte minst ande.

I afton tecknar vi korstecken i våra pannor med aska från förra påskens videkvistar och detta blir ett symboliskt, men även konkret, tecken på vad som nu inletts.
Gud, jag vill leva nära dig.


    Vegetarisk lunch: potatisochpurjosoppa med ekologiskt bröd.

paltakalas

 

Kokar palt med två gravida kvinnor. Längesen sist...

SÅ smarrigt och trevligt!     

ännu en nådens morgon

Så här låter det i familjen Liljas säng om morgnarna:

8.05 Väckarklockan ringer.

8.15 "Vi borde gå upp"
"Mmm"
Inget händer.

8.20 "Vi borde gå upp nu"
"Joo"
Inget händer

8.30 "Nä, nu får vi röra på oss"
Mutter...
Och så där håller det på en god stund innan samvetet stjälper över åt andra hållet och vi tar dagens tjur vid hornen.

Till alla er som släpar er upp sju varje morgon: Jag tänker ofta på er.

Uppsala - Sthlm

Igår fick jag en mycket gammal kropp. Kändes som en ledbruten sådan, men det vet jag egentligen ingenting om.
Detta hade sin logiska förklaring - skrinnade nämligen sex mil till Stockholm igår. Jodå, stolt är jag i min skröpliga lekamen!

Maken, Erik, Arne och jag kom till Skarholmen redan klockan 7 på morgonen för att hinna iväg innan Vikingarännet gick av stapeln. Det var mörkt och kändes lite konstigt, men ju mer det ljusnade och ju längre vi åkte desto bättre blev isen och humöret.
Hann två mil innan elittroppen för Vikingarännet susade om oss. Innan var det vi som hade legat först och folket vid kanterna hejade lite misstänksamt åt oss när vi gled förbi i våra stora ryggsäckar. Kanske anade de att vi inte var några elitåkare som låg först i loppet, men en tant tog kort och vi tog åt oss av hejaropen i alla fall!
Sista dryga milen var jag riktigt trött. Mina tre harar framför mig och min vilja att klara detta var det som drog mig i mål.
Åh, så skönt att vi klarat det!
Nästa gång får det bli alla åtta milen.

        

inger hopp

Använder min fribiljett på Svettis och får uppleva morgonjympa med sjuttiplusarna. Underbart få känna sig smidigast i salen för en gångs skull. En senig gubbe försöker gång på gång springa om mig och till slut låter jag honom - man ska visa barmhärtighet mot de gamle.
I bastun bjuder två härliga damer på grape och apelsin. De säger att de är 50 år äldre än jag och då blir jag lycklig. Jag ska också äta apelsin efter morgonympa och åka långfärdsskridskor när jag är 74.

God dag på er!

tjejhelgat så det stänker

Hur ljuveligt har vi inte haft det  - Frida, Emmeli, Jenny och jag - under tjejhelgen i Jönköping!
Ljuveligt så det förslår!
Islandshästar reds till tårna förfrös, ämnen avhandlades tills tungorna voro stukade och sminkningssessionen under lördagkvällen var näst intill mer intensiv än själva dansandet som sedan följde, bland trånga bord på Bongo.
Paltar och semlor, men framförallt riktigt gott umgänge!

Vardagen kändes så oerhört avlägsen under dessa dagar, men strax innan seminariet idag kom jag ihåg vad jag faktiskt egentligen pysslar med. Men det är skönt att få fly en stund.
        

      


TACK för detta käraste!

bubbeltrubbel

Efter dryga två dygn i horisontalt läge tar jag en dusch och sätter mig på tåget mot Jönköping. Magen fortfarande i uppror och jag gruvar mig en del för resan.
Men låt oss inte tänka på det alltför mycket - nu väntar tjejhelg i Småland och skoj ska det bli, med eller utan magbubbel.
Hej då Maken på några dar!

maginfluensa

Min mage är en kluckande, brusande vattensäng som något eller någon försöker ta sig ut ur.
Utan att gå in på alltför avsmakliga detaljer så kan jag påstå att föregående kväll och natt varit hemsk och att något eller något lyckats ta sig ut åtskilliga gånger.
Maken sanerar toaletten, ber om Guds beskydd och trycker sig mot väggen när jag hasar förbi.

Men fort går det över och nu lapar jag hälsofil och tittar Casablanca. I morgon flyttar hälsan in igen!

härdad och berörd

Fyra mil skrinnades igår och två slott beskådades - trodde kroppen skulle knaka idag, men icket! Härdad är jag och orkade lätt med fest på kvällen.
Mikaelvän fyllde 30 och kalaset var stort och maten mycken! Åt och drack av goda gåvor och tackade genom att stanna en stund och diska efteråt. Hemskt trevlig afton med hemskt trevliga människor!

         

För övrigt har jag svårt släppa föreställningen Knutby jag såg på Uppsala Stadsteater i torsdags. Berördes till obehag så kallsvetten trängde fram - förstås mest för att man hela tiden sitter och tänker att detta verkligen har hänt. Mycket bra föreställning och nu har jag svårt sluta läsa gamla artiklar och se nyhetsklipp från vintern 2004. Fascinerar mig ändå hur det var möjligt att denna djupt tragiska händelse kunde ske. Ett manipulerande och missbrukande av Guds namn - farliga saker.


Till sist - detta är den just nu goaste människan: Mysiga Molly (1 vecka gammal)