flänger

Hemma i Uppsala för en snabb ompackning.
5.00 i morse rullade vi ner från Skellet och 6.00 i morgon bitti tågar jag mot Jönköping och Göteborg.

Välsignade små trippar ändå!

1 vecka Båtvik

     

     

   


långåska

Åskade hela dagen. När det slutade framåt kvällen cyklade jag till gamla sågverket för att jaga ikapp den. Var visst inte där heller.


vardagsbugg

Ute åska, inne dans till Dolly Parton. "Go to hell!" skriksjunger vi i kör medan svetten kryper fram och såsen bränner vid på spisen.
Ljuva liv!

hippa

Känner att jag hör hemma här - i Norrland - på något sätt. Så vackert att jag vill gråta, så lätt att andas, så vardagligt hemtamt och oföränderligt.

Första dagen möhippa för Kattis. Lyckat sådan! Fula kläder, vackert väder. Vi blev uttittade på Skellefteås gator, badade kalla havet och varma badtunnan. Färgade ögonfransar och diskuterade obligatoriska frågor.
Fint ordnat flickor!bye uppsala

Väntar på att få rulla uppåt...
Bröllopsdag och resedag. Grattis till oss, Frankrike och Kronprinsessan.

kvalli med Gud

Vid bokhyllans lilla böneplats får man sjunka ner på knä när dagen övergår i kväll - vetandes att Gud gläds över att äntligen få en stunds kvalitètstid med en.


godaste vänner

Tar svalt kvällsdopp i Fjällnora trots svullen hals och får skylla mig själv när jag idag förvandlats till ett slasande snorynk.
Men dessa dagars intensitet av vänner och glädje gör all sjukdom värd att uthärda. Tack för allt ni fina människor som vill umgås med oss och gör livet så gott att leva!

     

     


bets

Betat av ett av sommarens trevliga projekt: att betsa byrån och spegeln i hallen.  Känner mig nöjd med resultatet! Får se vad maken säger.

suringorgie

Den ljuva salta sura strömmingen! Du var än godare än jag mindes dig.
Vissa grannar undrar dock vad det är som luktar kufiskt i trapphuset och i natt bubblade min mage som vore den uppjäst, men oj vad värt. En härlig fest (eller "orgie" som Isabel säger) på fjolårets burkar!


korp står för surt

När jag skulle hänga upp matkassen på styret satt där en korp. Någon skrockfull som vet betydelsen av detta?
Om det innebär att det kommer osa från vår lägenhet de närmaste dagarna stämmer det. I afton suring!


  
Gamla Uppsala igår.

morgonpsalm

Drömde att jag läste en psaltarpsalm. När jag vaknade var det precis vad jag gjorde!

"Vakna, min själ, vakna, harpa och lyra,
jag vill väcka morgonrodnaden.
Jag vill tacka dig, Herre, bland folken,
jag vill sjunga ditt lov bland alla folk.
Ty till himlen når din godhet,
till skyarna din trofasthet."

Psalm 57

ålandsfärjan 1918

Tips av Maria Hedblad att göra om fotografier till gamla. Var det verkligen bara en vecka sen vi åkte till Åland?underbara jag

Kokat röd rabarberkräm.
Köpt blå klänning på Myrorna.
Njutit av regnet.
Saftat fläderdricka och lyssnat P1.

Känner mig plötsligt som
Underbara Clara.
Men jag är ju jag!
Underbara jag.


mus i skon?

Stoppar ner foten i stöveln och tänker en skräckfylld stund att det är ett musbo framme i tån. Det är en badmintonboll.
Ute luktar det blöt fisk och jag plockar halvvissnade fläderklasar för en andra omgång saft. Blir gott att kunna plocka fram sommarsmaker från frysen när vinter nalkas.
Men dit är det länge, länge än och nu är det mitt i sommartiden och jag längtar Skellet och stugan för den riktiga sommarkänslan. Snart kommer vi!

glada Huddik
Haft glädjen att tillbringa helgen i vackra Hälsingland med dessa tre mysiga män. Nyditflyttade Mikael tog oss gladeligen på sigthseeing genom nejderna och mycket fanns det att njuta av. Utsikter, landskap, vatten och mat - allt var mycket gott! Allt utom Hälsingeostkakan...

 
    

litet lycko

Lägger in ett litet här bara. vILL MEST MEDDELA (oj, inte van vid mac-knappar)... Vill som sagt mest meddela att jag är lyckolycklig! Nybadad i Hudiksvalls Dellensjöar och snart väntar Hälsingeostkaka och varma mackor med ljuvliga vänner.

Tacksam i bröstet.