blank tisdag

Tänk att kunna ta bil ut till skog för att plocka svamp en blank tisdag. Vilken lyx, vilken ynnest!
Sofia "Plupp" Jonsson och jag höll på att förfrysa både fingrar och häck, men det var helt klart värt det. Flera liter trattisar var och en vacker skogsupplevelse rikare.


fru Anka - det är jag

"Oj, tur vi inte har seminarie i morgon", sa jag igår. "Ska ju både klippa mig och gå till gymet!"
Snacka om lyxhustru! Josefin Anka är mitt namn.

För övrigt kan jag förstå hur kronprinsessan kunde bli kär i sin personliga tränare. Hade en dejt med en idag, trevlige och vältränade Erik. Han visade redskap och sa att mina muskler hade potential.
Hahaha, ja det är skönt att vara gift!

jesusljus

Önskar er alla en fin helg!modige make

Klockan 2 i natt vaknar jag av att min annars så svårväckte man rusar upp och ut ur lägenheten. Han har hört att kyrkoklockan klingat och ska sätta stopp för eventuellt sabotage. Jag ställer mig i burspråket och tittar ut, beredd att ringa polisen i fall något slagsmål skulle uppstå. De är ändå tre mot en. Samuel hindrar dem från att gå och vill att de lämnar tillbaka repet de skurit av från klockan. De berusade studenterna vägrar och Samuel måste till sist ge upp.

Men idag gick Samuel och vår präst Bosse till tjuven (som hade uppgett sitt namn och adress) och hämtade tillbaka repet. Tjuven fick en ikon som plåster på skamsåren.

Min man - en vardagshjälte!

nakenpalt

Till Annas och andra oroliga själars lättnad kan jag meddela att friskheten snabbt kom tillbaka! God natts sömn, idag pigg och glad och nu har jag varit hos en naturist ett par timmar för intervju. Var beredd på ett naket möte, men till min lättnad hade han kläder på sig. När han pratar sig varm om nakenbad, vandringar utan kläder och annan fin gemenskap blir jag själv småsugen på att ansluta mig...

Nu paltkok! Påklädd.

pausa Knut

Ringer Antikrundans Knut Knutsson. Vill intervjua honom. "Idag är jag i Lund, i morgon i Schweiz och till helgen ska vi till Öland." Ok. Lägger på.
Glad att mitt liv inte är lika hektiskt som Knuts. Speciellt inte idag när huvudvärk och frossa kommit i vågor. Då kan jag kura under filt ett par timmar med svt play som sällskap. Det skulle jag unna Knut att få göra titt som tätt!

mörkret är här

Vaknar måndagmorgon och vill gå på jympa (eeh!). Hamnar på ett pass som jag strax upptäcker är ett pensionärspass. Alla utom jag har gråvitt hår och istället för att springa "går vi lugnt runt i salen".
Känner mig spänstig, men malplacerad. Pensionärerna blänger på mig och efteråt blir jag lynchad i duschen.

Idag är Vårdagjämning, det vill säga nu tar mörkret över. Åtminstone för ett bra tag framöver.
Hjälp, hjälp, hjälp, man kan ju få ångest för mindre!


sommar i september

Höstsommar - förmodligen den optimala blandningen av två årstider, sommarens värmande sol och höstens klara luft. Perfekt! I helgen var det dylikt väder i hela landet och detta togs tillvara på bästa sätt här i Uppsala. Hyrde kajaker och gav oss ut på Ekoln. Kunde paddla i linne hela tiden - helt sjukt härligt!
främlingen Mårten

Åker buss till Strängnäs med uppdraget att hämta ut nyköpt Saab åt morbror. Min oro över att inte hitta ut till industriområdet där den ska finnas försvinner snabbt när en främling på bussen uppenbarar sig och säger att han ska till samma ställe.
Mårten, som den nya bekatnskapen heter, och jag äter lunch tillsammans i Strängnäs innan vi promenerar ut mot industriområdet. Dagen är klar och solig och jag är så tacksam över dessa medmänniskor som kan dyka upp ibland!
Vi pratar både Gud och Bibeln och jag uppmuntrar Mårten att våga ta kontakt med den Gud han tror finns, men som han ignorerat hittills.
Glad i hjärtat kör jag sen hem genom det bländande gula åkerlandskapet och tackar min Skapare och ber en bön för Mårten.

märk hur vår skugga


sämre kan man ha detDetta var igår. Trodde i min enfald att det skulle vara lika somrigt idag och gick sandalad till skolan. Frös desvärre häcken av mig.
Lynniga, underbara september. I kväll kom rök ur munnen.

Lyckad intervju igår blev mindre lyckad ikväll när de ville bli omciterade i artikeln. Hm, får ringa mentor-Martin och be om råd. Gäller att passa på när man har en så kunnig lärare.

Sov gott alla.

svamp i Köping


 
     

Helt paff blev jag när korgarna rågades och man till slut bestämde sig för att bara ta de största svamparna för att rymma. Det är Trattkantarellens år i år och jag får en kick av att plocka dem!

Mjuk, kullig mossa och doft av skog - en av jordens bästa platser.


inget tryne här inte

För er som hunnit bli oroliga kan jag säga att nysnäsan är borta (och den har inte ersatts av ett gristryne).
Var både på Friskispass och cyklade dryga milen igår. Efter det senare var jag dock helt nedfrusen och fick tina upp hos Lina med varma mackor.

Höstsolen är så ljuvligt vacker och idag bilar vi till Köping för svampweekend. Tradiralla!

Önksar er en finemang helg!

nysnäsan

Så kom den, den första nysen. Skvätter omkring mig!
Tvi vale svinis, låt mig va!
Hur kurera, hur hålla kort? Ut och andas friskluften, in och dricka honungsteet.
Klä sig varmt, men utan att börja svettas, akta sig för fukt!
Och jag som höll bäbisar igår!
Kanske var det ändå de som bar på svinis? De nös ju flera gånger.
Ingen går säker, kan inte lita på någon, inte ens på spädgrisar. Spädsvin.

irriterande tacksamhet

Allmänt kinkig idag. Lättirriterad och pessimistisk. Stör mig på vinden, främmande människor och baconlukt. Det som kanske ändå stör mig mest är att jag inte har något vettigt att störa mig på.
Just ätit en tallrik fruktsallad och ska strax iväg för en intervju.

Tacksamhet kan vara irriterande.svärmors köttbullar

Och helgen har bjudit på både vänner och mat - som vanligt goda ting båda två.
Gospelsång, ljusvesper, tjejmiddag. Varit i gymet första gången någonsin. Elisabeth och jag testade maskiner. Blev inte lynchade, trots att vi snackade skit om muskelmänniskor.

Tack Herre för denna helg!goaste ungar
striplugg

Regn - idel regn.
Men jag har Kristin att återse och fredagslyxa med efter skolan. Och i afton åker vi till vänner för att laga och äta gott. Då kan det få regna hur mycket det vill och det rör mig inte i ryggen att min lugg blir stripig!

gräver

"Från och med nu är ni reportrar och jag er chefredaktör" sa min lärare första dagen och vi har redan kastats ut på fältet. Igår fann jag mig sittande på Akademiska sjukhusets infoavdelning, letandes scoop i deras diarium. Känns märkligt att vem som helst får gå in där, sitta vid deras datorer och ta upp arbetstid genom att ställa massa frågor och be de skriva ut papper. Men så funkar det! "Du har full rätt att göra detta" sa de när jag ursäktade mig för att jag satt där och störde.

I övrigt har både bönegruppen, tidebönerna och onsdagsmässorna dragit igång och det känns upplivande för det andliga livet. Som såklart hör ihop med livet i sin helhet!

första skoldagen

Hade faktiskt samma känsla i magen som när jag började lågstadiet för hela 18 år sedan. Dock något mildare.
Nytt höstplagg på kroppen, luften krispig som den ska vara och fullsatt klassrum när jag kom in. Fanns en plats kvar - platsen bredvid Robinsson-Mille.
Rätt lustigt att hamna i samma klass som någon man suttit och varit förtjust i framför TV:n. Det sa jag inte till honom, men att jag höll på honom, det sa jag. Intervjuade varandra och höll presentation framför klassen. Kul och smärtfritt.

Idag, första september, börjar nya livet på allvar. Jag ska börja hålla mig uppdaterad på nyheter, äta minst ett par frukter om dagen och om en kvart köper jag årskort på Friskis. Höst - here I come!