sjåa runt

En ljuvlig känsla är att krypa ner i sin egen säng efter en tuff vecka med mycket jobb och ryckig sömn i tre olika bäddar.
En tuff dag igår med jobb hela dagen. Efter jag lämnat Dagen lunkade jag och maken iväg genom Stockholms snömodd. Tryckte varsin kebab innan "Hopp för Haiti"-galan. Kul att representera tidningen Dagen. En fullsatt Filadelfiakyrka som pumpade av musik och blixtrande ljus. Artisterna avlöste varandra, Carola var som vanligt i sitt esse och "Kicken" såg rätt obekväm ut.
Tyvärr var jag tvungen att lämna innan Samuel Ljungblahd och Sarah Dawn hann komma upp. Vidare mot St Clara och nattöppet kyrka.
Fotografen och jag fick oss inte in först, men hängde in med två rumäner som skulle sova där. Fick ett mycket fint samtal med dem och stämningen var varm och god.

Joggade till tåget med min lumparväska och mötte upp med maken. Så skönt att få rulla hemåt i natten. Tack Jesus att allt flöt på så ruggigt bra!ostimist

Susade till jobbet på en kvart i morse! Måste vara någon slags världsrekord denna vinter i Stockholm. Vi satt som förstummade i bilen, personalansvarig och jag.

Carola ringer igen och vill suga på varenda formulering jag skrivit. "Ingenting får missuppfattas. Hur låter det? Nä, kanske så istället, du skriver väl ner allt jag säger!?"
En kontrollmänniska utan dess like. Men förståeligt på ett sätt.

Går tidigare från jobbet och möter upp med maken och svärisarna på soliga Riddarfjärden. Ljuvliga vintersol. Vi handlar två påsar ost från en grosshandlare och äter italienskt. "Var är köttet?", undrar Lasse.
Trevligt med sällskap ikväll, synd bara att alla tre är OS-nördar.

svall vall

Känslosvall, snövall - båda gör en trött. Trots att jag nu bor i Stockholm tar det dryga timmen att få sig till jobbet. Tårna går av och människorna är boskap som pressar sig på bussen som äntligen kommer. Kan bara ana hur det kan ha varit när folk skulle äntra de tynande livbåtarna på Titanic. Då gällde det ett skjunkande skepp, nu handlar det om hur sen man blir till jobbet.

Pratat tro och kvällspress med Carola idag. Nervös nanting och när hon väl behagade ringa fick jag svårt att skriva pga av att handen skakade. Men samtalet blev fint och texten går i torsdagens tidning.

Kungsholmen i natt och en ensam fyrarummare. Ätit pizza, pratat telefon och ska strax krypa till sängs.

Önskar dig en välsignat god sömn i denna kalla natt kära läsare.

iskylan för oss samman

Stockholmsbo i stockholmskaos.
Tågen flätar ihop sig och tunnelbanan vågar inte gå över jord. 25 minus när jag ger mig av på morgonen och ur led är tiden.
Men fram till jobbet kom jag och även därifrån. Efter en mycket välsmakande middag blir jag kvar här hos Hjorts på Lilla Essingen - lyxigt! Ska få en madrass i köket.


uppdatering


Skridskosäsongen är usel, men längdskidor är grejen! Speciellt när man får staka genom skogsvalv i Storvreta.


På jobbet firade vi fettisdagen och som framgår av bilden nedan har jag slukat ett helt tjog och vann således över både maken och Lina.
Men nu är fastan inne med askkors i pannan och uteblivna semlor. Härligt, låtom oss fira!


På jobbet har jag det så bra, så bra och pendlingen stör mig knappast längre. Bara farbrorn som vill att vi ska sitta och prata med varandra varje morgon känns besvärande.

Och idag jobbar jag hemifrån och passar på att läsa traven med tidningar som samlats på köksbordet.
Pälsa på er därute - vintern fortsätter ge vad den kan.


praktikrapport

Visslar på jobbet - gott tecken.
Bloggar på jobbet - mindre bra.

På tåget träffade jag en gubbe jag sett förut och nu är vi som tågkompisar. "Trevligt att ha någon som man träffar på tåget", tycker han.

Pratat med Göran Skytte och han hoppades att jag inte tyckte han var en skitstövel. Närå.

Nu kaffe. 

dagen med stort D

Dagen är kommen, dagen D, min praktik har börjat på tidningen Dagen.
Trivsam redaktion, det är det, och jag har redan fått ett par texter publicerade, det har jag. Men ack vad trött jag är. Efter två dagar är jag less på pendlandet och igår grät jag av för lite sömn och för lång dag. Men snälla nån, tänker du, det är ju såhär de flesta människor lever! Jo, jag vet. Antar att det tar ett tag att aklimatisera sig.
Roligt få uppleva hur det är på en riktig redaktion iaf, med en egen arbetsplats mitt i smeten!

Alla 8000 pendlare mellan Uppsala och Stockholm - jag är imponerad.

senaste mobilbilderna


Nu när det är mycket snö kan man ibland få för sig man är i Ryssland.


Avatar i 3D - fick faktiskt rysningar.


Mycket nöjd att jag fick vara med i UNTs semmeltest igår. Smakade 13 olika under stor koncentration.
På kvällens bönegrupp bjöd Hultmans på fler...