skogslivPå söndagens skogsutflykt fick jag mössan full av svamp och kjolen nertyngd av äpplen. Ren lycka.
I dag har solen värmt och vi gick en sväng i Stadsskogen. Även där fanns svamp att hämta. Agnes satte sina vantar på en stackars hund.
Nu står fläderbärssaft på avrinning och nypon ligger på tork. Naturen gör mig rik!

jag i rutan

Jodå, Hollywood nästa!


Uppsala goes Hollywood

På Drottninggatan är det fullt sjå att få till 60-talsscenerna till den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor. Spännande tycker vi och flockas kring avspärrningarna. Inte varje dag man har Hollywood här.
Jag blev intervjuad av TV4:s lokala nyheter. Får se om man syns ikväll då.
havet stormar


Möblerar om lite i salongen. En av bokhyllorna ställde vi ut i trapphuset - tio minuter senare var den såld. Ansgar är bättre än Blocket!
För övrigt trodde jag väl aldrig att man skulle skratta sig rödgråten åt
Carl Bildt. Men efter fem "hallååå" hände det.

regn hos mig

Det är så trevligt med mammalediga vänner när man jobbar hemifrån. Dessutom blir det extra smidigt när de bor i samma hus. Speciellt idag när det regnar.
Igår var pissmyredag - kände mig ineffektiv och ensam. Idag bättre. Mer jobb och kontakter. Måste varit att bönegruppen bad för mig igår.

För övrigt är jag sugen på något sånt här i vårt vardagsrum:

Bilden är från kompis Julia Dahlberg, fint med många små tavlor!


bönegruppsglimt

Vi tar visst in nya medlemmar i vår bönegrupp. Det är bara det att de måste födas in.
Två barn har vi och trångt blir det, men ack så kärleksfullt.


En tredjedel saknas på bilden.

Tredje veckan frilans

Fiskpinnar och Sjörapporten till lunch. Känner mig aningens ensam och ineffektiv idag, men har ju trots allt en förkylning att tänka på. Skrivit en del och spånat på nytt.
Min cykel får en böteslapp på stan. Jag rycker snabbt bort den, inget man behöver betala, men lite pinsamt. Lånat Skynda att älska på Biblan så den tänkte jag läsa ut nu.

Jorå.

Förresten drömde jag om Björn Ulvaeus. Han och jag på promenad och vi sjöng I can still recall our last summer, högt och ljudligt. Var en lycklig dröm.

glad i hav

Dragit på mig förkylning under helgen, men helgen var så pass ljuvlig ändå så det spelar mindre roll. Vi var ett härligt gäng i Stockholms skärgård som lapade gemenskap och skön natur - klippor, vågor, skog och gläntor. Havsbad blev det också och sällan känner man sig väl så uppfriskad och fräsch som efter ett sådant på höstkanten!


Tack vänner!

Idag behövs det skriva och det går långsamt. Mer intressant att fika mazarin eller lyssna på fina
Svennes predikan.

I mitt köksfönster

Ja, det må verka hur bloggtöntigt som helst, men jag vill lägga upp ett par bilder på vår köksfönsterinteriör för att jag blir glad av hur det ser ut där just nu.
Så det så.
Köksvågen var ett fynd på Sirius loppmarknad - gubbarna där prutar åt en så man behöver inte göra det själv. En tjuga. Och den fungerar.
För övrigt lämnade vår amerikanske professor till gäst vårt Bed&Brekfast i morse. Han älskade vår prästost och hemmagjorda blåbärssylt (gick åtskilliga mängder) och kommer gärna tillbaka sa han.
Och det får han. Så länge han betalar.


femte dagen som frilans

Hittills känns det bra. Faktiskt riktigt skönt. Lagom med jobb att pyssla med, trevliga intervjuer, tillgängliga grannar. Risken är väl att det blir aningen för många fikan. Men det är smällar man får ta när man jobbar hemifrån.
Höstsolen bjuder inte alltför sällan på sitt vackraste leende och i ett dike ligger gula söta plommon som vi plockar.

Fortsätter det såhär kommer jag överleva.