Hur kan man hata vintern?


Den som påstår sig göra det kan aldrig ha känt den härligt bitande känslan i kinderna när man svischar nedför en välpistad backe. Eller vintersolen värma ansiktet medan det glittrande landskapet breder ut sig nedanför. Vi hade lyckan att få göra det i lördags. I Romme i Dalarna.
Vi var ett riktigt härligt gäng.
.
Någon åt pannkaka och drack öl, själv åt jag semla och gulaschsoppa.

I dag, söndag, tog maken och jag en tvärtur längdskidor på lägdorna i Storvreta. Han blev så till sig att han snavade över den enda tråden på kilometers avstånd.

Tack Skapare för ännu en vinterhelg.


Gudar och människor

Se den.

friluftsig helg

Tack min Skapare vilken naturhelg jag fått. 1,5 mil längdskidor på lördagen räckte inte. I dag spände vi på oss långfärdsskridskorna också. En helt makalös skön premiär och söndagsutflykt. Njötåkte i solskenet och stannade för fikapaus på Hammarskog herrgård där vi hade lyckan att få plats på glasverandan. Glada som få var vi alla fyra efter den turen.
En sådan helg lever man många mörka morgnar på.
TV-gudstjänst

För er som missat det visas gudstjänster från vår församling Sankt Ansgar på SVT dessa veckor. Två söndagar har gått, två är kvar. Här kan du se söndagens gudstjänst. Där kan man hitta klaffel som till exempel att jag syns i två olika blusar...

därefter ska vi fastaPlockar undan julens vackra prydnader i dag och känner mig tillfreds. Tillsammans med 1 500 andra sjöng jag ut julen i Domkyrkan i söndags, igår på jobbet festade vi på de sista skumtomtarna och igår fick vi även det sista försenade julkortet. Det känns kort sagt som att julen fick ett mycket fint och gediget avslut i år. Därför känns det inte vemodigt nu, bara skönt.
Hoppas ni känner likadant, utan att för den skull önska bort vackersnön.


oväntad kreativitet

Hem från jobbet på tisdagkvällen och landar framför nyfunna vännen Voddler. Men en halvtimme in i den italienska filmen slår jag plötsligt av, knäpper på radiojazzen och syr mig ett örngott av två kökshanddukar. Vad hände där? Småmysigt blev kuddfodralet i alla fall.


Julen och Nyårsafton

Är varm och tacksam in i själen för den härliga julgemenskapen som varit i Storvreta. Mat, sällskapsspel, traditioner, midnattsmässa, sovmornar, film, soffslöande, längdskidor - ja, ni vet. Allt det där som hör till. Däremellan ett konstant intagande av fika. Älskart`!
Nu är nytt år, nya möjligheter och det känns också gott. Inga löften, däremot en del önskningar inför 2011. En av dem är mera längdskidåkning åt folket.Liva

Henrik

En dansant tomte.

Öppnande.

Maten.

Maken hoppar från balkongen.

Kusiner

Molly

Tolvslag