Kvinnor i övre medelåldern

Vad är det med kvinnor i övre medelåldern? Fräscha, måna om sig och fulla av livsvisdom och erfarenhet - de borde längta efter att dela med sig av sina tankar och ha ett självförtroende som får deras ryggar att rakna ännu mer. Men icke. Min erfarenhet säger mig att kvinnor i övre medelåldern bär på en osäkerhet och ett dåligt självförtroende som gör att man absolut inte vill sticka ut, är rädda för att visa framfötterna och, sist men inte minst, totalvägrar att prata med journalister.

Denna kunskap (fördom?) bygger jag på mina knappa två års erfarenhet som reporter. Senast i dag var jag ute på stan för att prata med apotekare om ökandet av receptfria värktabletter. Efter att ha varit på tre olika Apotek hade jag bara lyckats få två röster på band, och det från nyutexade personer. Jag hade helst pratat med någon med mer erfarenhet som kunde jämföra hur användandet ökat, men alla (7-8 stycken) vägrade i sten att svara på två korta, enkla frågor. De stirrade på mig och tryckte sig mot väggarna som om jag hade ett presumtivt mordvapen i hand och inte en liten bandare. Alla var de kvinnor i övre medelåldern.

Kvinnor i övre medelåldern - höj era röster, vi vill och behöver höra er!

Extralång skarv

Under den västkustska julihelgen rymdes två ljuvliga stopp till som jag vill del med mig av.
Rossö:
Och Sjötorp:
Gud - tack för möten med vackra människor och miljöer under denna sommar.

Hunnebostrand

Har man ingen riktig semester på i stort sett hela sommaren får man skapa sig småsemestrar i skarvarna. Det har blivit några mycket lyckade skarvar under dessa sommarveckor. Hunnebostrand med en del av vår utvidgade familj (Einarklanen) var en av dem.
Här i smeten bodde vi i ett hus med stor veranda och havsutsikt.
Hanskalade räkor åt vi.
Hattar på.
Vilket gäng.
Godbitar.
Det regnade en dag, men vi gick med bestämda kliv till havet ändå. Alldeles extra ljummet i vattnet blev det.
Tack Bästkusten.