gjort

Till 99% är bloggandet helt för min egen skull. Den sista procenten kan vara för att familj och vänner vill kunna uppdatera sig. När det händer mycket, när livet är intensivt och jag har svårt att smälta alla intryck, kan bloggandet vara till hjälp. Jag minns, jag sorterar, jag gläds.
Nu har det varit tre dagar av glädjande händelser och det är nästan så att jag glömt bort att Jenny gästat mig. Men det har hon.

En kort, men underbar stund var hon här. Vi cyklade tandem genom de uppländska tropikerna, njöt av färden och stannade till för att locka på får. De var svårlockade.


Sen fyllde ett söttroll 1 år och bjöd på jordgubbstårta och ljuvliga leenden.


Därifrån sprang jag till Ekonomikum för att ta examen. Jag var den enda som hade studentmössa. Fick rejält pirr i magen och blev hispig och det höll i sig hela kvällen och halva natten. Lyckad sittning med klassen sen där vi sjöng och kramades hundra gånger om.


Så idag var det församlingsutflykt, ordnad av mig och Bosse. Att det ösregnade gjorde nada för gården var vacker och maten god.

Tack Herre för din nåd och välsignelse.milstolpe

Hej jag är journalist.

glimt från en torsdag

Vi tar bilen ut på landet, prästen Bosse och jag. Vi ska rekognisera inför lördagens församlingsutflykt. Till Bachs pampiga orgeltoner susar vi förbi åkrar och fält - allt i prunkande, frustande grönt. Min fönsterruta är lite på glänt så att ljummen luft kan blåsa in på mig. Låten vi hör var ingångsmarchen när Bosse och hans Ingrid gifte sig.

skåneland


I samma ögonblick som vi klev av tåget i Lund slog det om till sommar. Toppen tyckte vi. Stor glädje att få umgås med fina Frida och Dan. Gillade deras altan så mycket att vi närapå glömde laga mat.


I Malmö fick vi gästa härliga Ivarssons. Rultigt barn, stor hund och ljuvlig balkong. Tackar!


Hos Smetanas firades det med champagne för Saras nya jobb.


Stort att få vara med när Liva lärde sig cykla!


Vi beskådade karnevalståget


Fikade med Johan Wester


och roade oss på Lundakarnevalen.

Tack för en ypperlig minisemester!


fiesta i södern

Vi tog med oss chinos och solen och drog till Skåneland. De blev glada, hade inte haft någon värme tidigare. På altanen lapar vi aftonsol och på Stortorget glass. Dessutom är det Lundakarneval i helgen! Ska precis iväg för att beskåda det omtalade karnevalståget.


Storfamiljen kom hit!


Vi shoppade huvudbonader...


strosade stan på jakt efter vackra saker att se...


vilade på en stor bänk...


åt gott och firade examen...


gick på äventyr...


åt gott igen...


och lekte.

Allt som allt var det ett ljuvligt sätt att fira Kristi Himmelsfärd på!


rekord

Nytt personbästa!
Hunnit med 6 intervjuer med fotografering på 1 timme och 20 minuter. Phu! Cyklat som en skottspole kors och tvärs genom stan. Känner mig mycket tillfreds.

födelsedag


Så var man närmare 30 än 20 komma 5. "Så ska det vara när ångan är oppe"


Jag bjöd Einarklanen på amerikanskt fett och socker. Till efterrätten kunde vi sitta ute och låtsas att det var skönt.
Fin dag!