utpratat slutpratat

Telefonerade en del igår kväll, pratade loss ända till nattlinnet var på och kroppen nerkrupen i sängen. Då fortsatte samtalen med maken istället. Känns ju löjligt på ett sätt, men måste prata av mig innan tystnaden tar vid i kväll.
Mailkoll och en sista gruppträff i skolan, sen kommer lustiga paret Uddling och hämtar mig.
Mot Dalarna och friden!

mer plugg

Mina tidigare två år i universitetssvängen har inte varit speciellt tidskrävande; kurserna har flutit på fint utan att jag ens behövt komma i närheten av 40-timmars studieveckor. Nu, trots att det är en A-kurs, har takten ökat rejält och dagarna fylls av betydligt mer plugg. Även helgerna kräver att vi träffas i gruppen och förbereder oss ett par timmar.

Detta kanske kan kännas som ett hån mot vissa andra som alltid lägger ner mycket tid på studierna och måste sitta kvällar och helger för att klara tentorna, men för mig är detta något nytt och ovant. Känns ändå gott på något vis, att ta till vara på sin studietid, fylla sig med kunskap. Det är ju trots allt därför jag överhuvud taget är student!

Grekiska tragedier idag och nu middag innan Tidningskonventets möte.
Snart åker jag på retreat och det ska bli riktigt lyxigt!

vår spirar, icke barn

Våren känns i min näsa. Vissa uppsalabor har redan fått fnatt och trycker sig febrilt mot väggarna för att söka lä och lapa sol. Hittar man båda dessa element går det faktiskt sitta still ett tag. Själv sätter jag mig hellre inne på VG för en fika med Svensäter. Maken arbetar med att lyfta lådor med läkemedel hela dagen så jag får roa mig på egen hand.
Går rätt bra.

En sehr gut inflyttningsfest igår hos Jonas och Linda-Maria och som vanligt när det dukas upp av matmuffins, olivtapenad, spansk omelett, snittar, tzatziki och god dryck äter jag aningens för mycket för mitt eget bästa. Men det hör som till tyck ja! För övrigt frågade Fredrik Samuel lite försiktigt om jag var gravid eftersom jag haft så plufsiga kläder på mig på sistone. Haha.
Det enda barn som finns i vår värld just nu är snart två-åriga goingen Noel och han lekte vi med så roligt igår att han grät floder när vi skulle åka hem. Smittade av sig på mig.

lillasyster och årets skiftningar

Syster Matilda kommit ner över helgen och hon höll sannerligen vad hon lovade; snö och minusgrader.
Efter veckor av intetsägande väder, ljusår från riktig vinter, kom det något vitt nerdalandes på Uppsalas gator, termometern visade 10 minusgrader, som om det hade varit helt naturligt. Vilket det egentligen också är.

På lördag morgon blev det således långfärdsskridskor i Fjällnora. Matildas första dylika upplevelse. Hade hon inte haft så svaga vrister och så dålig balans hade hon kanske uppskattat upplevelsen än mer.
Men solen sken obarmhärtigt, vinden bet kind och våra lyckliga själar dansade fritt omkring i öppet vinterlandskap. Amen!

Sushi och schlager (prova säga det flera snabba gånger i rad) med härligt gäng hos Svensäter på kvällen och vi doppade och åt bitar tills vi kväljdes.
Ännu mer sånt blev det i förmiddags efter mässan när vi tog oss till Göteborgs nation för brunch. Efter grahamsscones, prinskorv, pizza och äggröra gräddade Samuel våfflor åt oss till vi nästan kastade upp ute på gatan.

Att både syster och make ligger här i vår salong och snarksover nu kanske har ett samband med matintaget. Dags för allmän väckning!

Arvid

Arvid

Arvid spelar Brokeback-ledmotivet på nylonsträngar och jag har den sedan på hjärnan resten av dagen.

Anton

Anton
                         

En liten granne ska ut på promenad.

syjuntan

syjuntan

På tisdagens afton samlades vi som vanligt med garner och barn för att skvallra och skapa. Jag hade bakat Dumle-muffins.

blodsmak

Ägnat mig åt åderlåtning på förmiddagen. Nu har vi samlat ihop sex vinglas och fem efterrättsskålar via blodcentralen. Hahaha, borde ju vara platta vid det här laget.
Tänk vad bra man klarar sig med en halvliter blod mindre i kroppen! Och roligt var det när vi kom ut och en gubbe påpekade att Arvid fortfarande hade på sig de blå skoskydden. Synd att han sa något...

Elin här på lunch och ikväll kommer hon tillbaka på syjuntan som är hos mig. Ska baka Dumle-muffins och köpa garn. Nu när lyrikanalysen är inskickad kan jag njuta av husmorssysslor igen.

kråksång

Agerade musiklärare igår för fem mellanstadieklasser med enormt slitstarka stämband skulle det visa sig. Busvisslade när jag behövde uppmärksamhet och dirigerade sångleken för två hysteriska körer.
Idag har jag fått åka stångbrandstationen när vi var där och skrev reportage.

Låter som jag fått uppleva en del och ändå känns det bara som att tiden kretsar kring en onödig lyrikanalys just nu.
Fredagkväll och vi ska ut och hitta ett gott matställe.

askonsdagen

Smått ångestfylld av lyrikuppgiften som väntar äter jag lång frukost efter laudes och fastnar i tidningen.
Sätter mig med datorn i soffan för att komma igång, men slinker av någon anledning in på en hel massa hemsidor hela tiden. Ångest, lite panik!
Måste välja dikt nu och läser igenom alla poesiböcker jag lånat av Fredrik. Ghaa!
Fastnar för en korting, får panik över att den är så kort, men börjar skriva. Efter  några få rader och en hel massa svängar ut till köket, ner på stan och en liten tupplur ger jag upp och börjar baka muffins.

På kvällen går vi hem från mässan med ett kors av aska i pannan. Jag inser återigen att livet kan vara så otroligt mycket djupare och meningsfullare än min ångest över lyrikanalysen.
Gud med oss och nu börjar de 40 dagar när man förhoppningsvis påminner sig om det något oftare.

afroodling

Flasig afrojympa till afrikanska toner är min nya melodi! Ledaren var som en blandning mellan Caroline af Ugglas och Ingela Olsson (Så som i Himmelen) med snäckband runt sarongen och intensiva rörelser.
Tanter, damer, flickor och en man schasade ihop sig i en gungande klunga med viftande schalar om breda höfter. Ju dallrigare och vulgärare desto bättre och ingen verkade skämmas över vare sig otakt eller underhudsfett.

Ett lyckopiller och trots ryggträningsvärk beger jag mig dit i eftermiddag med.
Flasa schlasa hej hej hej!

trång lördagkväll

Efter helgen väcks man av vikariesamordningen för skolor i Storvreta. Värre än väckarklocka.
Har andra planer idag; ska hitta en dikt att analysera, men börjar skriva ihop texten om Laakso. Intervjuade de fyra killarna i lördags, precis mellan Peter Halldorfs föredrag om Doften av helgon, mingel med tre tallrikar mögelost och Wallanderfilm hos Hilmius.
God lördag med andra ord och så även helgen i övrigt. Kalasat hos Isabel med fin lasagne, myst med maken och trampat snö.

Nu börjar en vecka av lyrikanalyserande. Måste bara hitta rätta dikten.