klibbade jeans

10:24 och redan hunnit få slaskblöta byxor två gånger. Dels på väg till morgonmässa, dels på väg hit, till Ekonomikum och läseplatserna. Nu cyklar jag hem genom vätan, byter om till mjukisar och tar mig en lur.

bild av lycka

Det är det sista jag ser innan jag kommer hem till mig för kvällen. Barnsligt glada västgöten Gunnar med sin gitarr, sin lockiga lugg och håliga mjukisbyxor. Han följer med oss ut i korridoren, spelar, sjunger och ler. Ena byxbenet är upphasat till knät.
Samuel och jag går baklänges ifrån honom och skrattar. Bilden bär vi med oss.

ta break

Att jaga efter vind är mycket det vi gör
Samla minnen och samla ting
Om vi stannar upp så kanske att vi hör
Att jakten ej är värd någonting

Vi söker hinna med, söker vinna tid
Med det vi aldrig kommer lyckas
Att istället försöka finna frid
Vore desto bättre kan väl tyckas

Så ta en paus, stanna till
Lyssna efter mening
För säkert är, om vi vill
Så kommer Gud med rening


"I wanna sing Halleluja"

Deportees gick på scenen strax före ett igår natt. Samuel å jag slank före den långa kön med mitt välsignade KK-kort, trängde oss in i den dansande massan och pressades ihop till en kropp i hettan och musiken. Härligt!
Grunnade lite på om basisten i bandet var samma person som sångaren i I`m from Barcelona, men slutade grunna när just han plötsligt stod bredvid mig och diggade. Han skrattade när jag frågade om det var hans bror som spelade bas. Haha, vilket märkligt sammanträffande!

Ute blev minusgrader och natten bjöd på första frosten.

ta korg och kniv

Hemorten Skellefteå: Minusgrader, 2 decci snö.

Studieorten Uppsala: Solbelyst höstskog och 20 liter trattkantareller.

Det trodde jag väl aldrig! Att vi skulle skörda så pass mycket i Storvretaskogen, vi fem + tryffelsvinet Greta (som är en hund). Jag är mäkta imponerad! Fingrarna var dock frusna och förvällningen efteråt tog sin tid, men oj vad gott och naturligt med svamp!

I afton bejakar fästmannen sin eventuella manlighet på grabbkväll. Själv har jag klämt film och varm fruktsallad med ett gäng, som ville lägga sig tidigare än jag. Så, här sitter jag nu, pigg och äventyrslysten, men ensam. Ska bege mig ut på kyliga och livade stan ett slag och se efter om nån vänlig själ ropar in mig till sig.
Du kan vara lugn mamma, jag pratar bara med personer som ser snälla ut.


snart kommer hon

På förmiddagen kastar sig solen in genom fönstret och mina ovana ögon smärtar på väg till affären. Stort behov av uv-strålar känner jag! Härligt!
Nu har dock stora, grå molnsjok börjat dra in över Uppsala, i oroväckande snabb takt. Väntan på Gudrun 2 har börjat... Hemma i norr ska det visst bli en halvmeter snö också.
Inte alltför lätt att få någon studiero när vädret är så här actionfyllt där ute!

inget sinar

Så fortsätter det ännu en dag; regn och kurslitteratur. Varken det ena eller det andra verkar sina.
Tar med mig dagens utvalda feta mediabok och sätter mig på en av Ekomomikums läseplatser. Det känns skönt att vara omgiven av intelligenta och koncentrerade människor som befinner sig i samma situation som jag.
Alla under var sin likadan läslampa. Det enda som hörs är småljud. En tjock överstrykningspenna, ett smackande av snus under en läpp, någon viskar in i mobilen (som egentligen ska vara avslagen), en annan reser sig, går med klickande skor över den alggröna plastmattan och är snart ute ur läsesalen.

Rätt skönt att sitta där. Även att komma ut i regnet, cykla hem och värma pizzarester i micron.


härliger höst

Så vaknar man plötsligt upp en kylig morgon i oktober och upptäcker att sommarens sista brunfärg gnuggats bort under natten. Ansiktet man möter i spegeln är glåmigt. Grått som oblekt dasspapper märkt med Svanen.
Fryser gör jag också. Dubbla tjocktröjor och skrivbordsstolen nära elementet hjälper inte. Fingrarna som kniper om bläckpennan är kalla och stela och halsmandlarna börjar svullna.

Men missförstå mig inte; jag älskar hösten!

Pluggat duktigt hela förmiddagen och ska unna mig en lunchrast nu. Morotssoppa.

sypaj

Plöjt en rejäl bokklimp om massmedier på 500 sidor idag! Stolt. Ber till Gud att något ska ha fastnat också.
Värmde fint med en mysig syjunta på Waldenströmska ikväll. Eller "syjunta" rättare sagt. En stickade, annars åt vi äppelpaj och kollade Desperate Housewives. Haha, vilket fejk!

Gonatt alla lymlar

mysig morgon

Upp i kulna ottan för att starta dagen med mässa för att sen kunna ta itu med studierna. Ahh, hurtigt!
Samuel åt frukost hos mig efteråt. Firade 3 år tillsammans med kalvsylta och rödbetssallad :)
Våra planer på att förlänga dagen och hinna med mer pluggande förstördes när vi båda efter frukost kröp ner under filten och somnade..


nos i bok

Denna blanka, grå måndag var det dags för mig att sätta igång. Dags att börja plugga inför tentan.
Usch, usch, bävat och gruvat men nu när jag väl fått lite struktur över det känns det något bättre.
Det oövervinnliga berget har istället förvandlats till ett flertal mindre kullar som förhoppningsvis går att bestiga.
En sak i taget. Åtta dagar exklusive helgen till förfogande och idag har jag nära plöjt undan en av böckerna. Ingen panik än så länge.

morgon med mässa

Högmässa på S:t Ansgars i morse; med rökelse, Herrens måltid och Guds närvaro. Alltid, alltid gott att komma inför och få bekänna, ta emot.
Efteråt kyrkfrukost och vi bredde vackra smörgåsar med brieost, paprika och salami. Åt länge och ansåg också det vara en del av gudstjänsten. Gamle halvdöve Olof gjorde oss sällskap och berättade om gammeldagsa blixtkameror.

Ute våt luft som aldrig verkar vilja torka, men jag är glad det inte är snö. Inte än.

bonjourno princepesa

Igår afton var lyx och mys!
Jag och de två Samlarna (Einarsson och Svensäter) lagade italienskt så hela korridoren dröp av vitlök och basilika. Dukade med massa ljus i mitt trånga rum, åt och drack. Desserten blev chilitryffel, lite russinvin och vattenpipa. Lyssnade på Benny Goodman med rökfyllda huvuden.
Mysigt var det i kulna höstkvällen!

Nu lämnar vi Uppsala och bilar uppåt till Falun där det vankas KALAS!

kulen

Rutan prickig av regn.
Just varit på Norrlands nation och fotat med Helle och Svensäter i Gamla salen. Det var kul och bilderna blev fina. Ska ha de till bildreportaget jag håller på med till nästa nummer av nationstidningen. Tema "Trend".
Själv känner jag mig inte speciellt trendig idag, inkurad i brunkoftan. Fryser.
Vad mörkret, som nu kommer mer och mer, påverkar. Skönare att sova, svårare stiga upp.

"Varje liten morgon ger han mod att vara vaken". Tack att du hjälper Gud.

Döda värderingar

Låg lite vaken i natt och grubblade över mediaidealet. Hade just slukat ett fullständigt sexfixerat avsnitt av Desperate Houswives och kände oro över samhällets värderingar. Var kommer vi hamna? Kommer det snart vara vanligare med föräldrar på skilda håll än enade familjer? Kommer fjortonåringar som fortfarande har kvar sin oskuld snart att känna sig onormala? Kommer de kristna värderingarna inom en snar framtid vara totalt utrotade och förkastade?
Gode Gud, hjälp vår värld.

Plitade ihop en liten dikt på nattkvisten när mitt hjärta upprördes.

Det stavas rätt enkelt o-tro-het
men är bland det vidrigaste ord jag vet
Smakar illa i mun, luktar äckligt i min näsa
Jag vill på begreppet bara spotta och fräsa

Att smutskasta kärleken så vacker och ren
Kräver att någon kastar en sten,
river upp ett djupt, hemskt sår
där skadan blir enorm och läkningen svår

Tycker man kan kalla det djävulskap
detta att lusta kan förstöra ett äktenskap

Gynnar

Gunnar dansar polka med Samuel under min lampa.
Gunnar = kursare till Samuel och gemensam kompis
Samuel = min galne, goa fästman


Guld i mund

Besöket hos Den Privata Tandläkaren igår bekräftade det jag förut anat: det kan stå en dyrt att öppna käften ibland.
Kom in i ett dunkelt, trångt rum uppfyllt av Elton John-låtar på panflöjt. Runt väggarna trängdes stolar i svart läder med vräkiga palmväxter. I mitten av rummet, ovanför den fuskpersiska mattan, hängde en gigantisk, rosa tygblomma ner från taket. Höll mig från att kräkas.
Sen gick det snabbt. Ligg ner, öppna mun, hmm, hmm, "Det blir 250 kronor!". Han tog ju inte ens bort min tandsten!
Resten av besöket spädde bara på det dåliga intrycket då de två tjocka personerna som jobbade på den lilla kliniken försökte ruinera mig genom att boka in fler besök. Nej tack!

Länge leve Vårdcentralen!

Knotter

Omsorgsfullt inlindade i morgondimma skymtas Domkyrkans ståtliga torn mot gryningshimlen. I Ekonomikumparken täcker ekarnas löv marken som en våt, färgsprakande filt och jag cyklar som ett jehu upp till min älskade för att koka äppelkräm. En värdig start på dagen.

Basgruppsträffen klaras av mycket snabbare än väntat och jag kan låna "Utvandrarna" på talbok, sitta under filt och lyssna i väntan på tandläkaren.


Fresh!

Joorå, känns OK det här ändå; fräscht och nyskapande. Lena tangenter och upplyst skärm. Mmm, så lätt mina fingrar dansar fram i pekfingersvalsen! Inga oläsliga kråkfötter här inte!

Hjälp! Vad händer? Redan förlorat hela min starkt uppbyggda ideologi!?  (slår mig själv på kinden)
Fram för bläckhorn och gåspenna!!

Hej blogg

Sådär. Då var man inne i bloggsmeten då. Lagt undan pennan ett tag för att testa på denna relativt nya och rätt fräcka form av dagbok. Ska bli spännande det här och intressant att se hur länge jag orkar hänga med.

Ses!