min bara min...

Den vackra och fantastiskt skönsjungande Helen Sjöholm drog en gång paralleller mellan datorer och barn.
Jag förstår henne. Nu.
Pumpade iväg idag ett par kilometer längs snabbleden för att ta mig till Alina Systems och kampanjen på laptops som pågick endast idag. Det var inte bara jag som var ute efter en ny maskin; affären var smockad och kön lång. Men väntan var värd sitt mål och rätt vad det var stod jag som stolt ägare till en alldeles egen HP 510 Victoria - min egna laptop! 
Skriver på den nu, känner mig proffsig på nåt vis och anstränger mig för att den ska ligga bekvämt och nonschalant avslappnat i knät.
Haha! My precious...

reporterdrömmar slår in

Natten var en fasa i vånda och febersvett med samma dröm om och om igen; att min intervju med Anders Björks dotter måste ställas in. Men med mörkrets försvinnande stack även det mesta av febern sin kos och jag kunde cykla iväg till slottet för intervjun. Blev väl emottagen, trots förkylningsandedräkten och det var häftigt att se alla salar och salonger som Anne Björk kallar "våra vardagsrum". Även kungaparet har ett eget rum där med små kungakronor på de blå väggarna. Så klart!
Intervjun gick smidigt och jag hinner sova ett tag innan andra bestyr.

tidsförlust

Den där rackarns timman gör sitt till märker jag! Vaknar på tok för tidigt för min kropp och släpar ögonpåsarna till högmässan. Väl där kvicknar jag till och kan fnissa åt stackarn som kommer en timma för sent. Hahaha! Måste ju vara en isolerad människa.
Kyrkfrukost med tårta för Oscar Anton Natanael har barndöpts och väl ute gör solen oss den äran att titta fram.

Men så plötsligt smäller det till och halsen blir svullen, benen gamla och huvudet tungt. Ghaaa! Vill inte! Kropp, spjärna emot!
Bara att retirera, klä på fler tröjlager och lägga sig med bok.
Kom värme, kom vårsol och kyss mig till hälsa!

aldrig lär man sig

Fryser, fryser, fryyyser, var är du Varma Vår?
Nog hjälper det en del att sörpla kaffekoppar ideligen och äta kalvlever med Matilda & Andreas i osfylld korridor, men däremellan knottrar skinnet och i klassrummet blir det halsduksvir. Samuel har snott min mössa och hårbottnen ilar under baskern. Förkyler, förkyler min stackars sträva hals.
Rackarns bakslag! Spräck nollan nu stupida termometer!

dubbelfrulle

Husmorhjärtat börjar plötsligt dunka hysteriskt i bröstet och för att undvika hjärtinfarkt städar jag av golvet, kör en tvätt och hinner baka en plåt morotsbröd innan jag skjunker ner i fåtöljen med UNT:s kulturdel i mina akademiska nävar.
Får gratis biobesök på kvällen eftersom vi gör "studiebesök" på Fyrisbiografen med NV-redaktionen. Haha, måste ju utnyttja vårt ämbete till max. Imorgon blir det slottet som får äran att ta emot oss.

Idag vaknar jag oförskämt alert redan klockan sju och cyklar iväg för att dela med mig av min morgonglädje till Samuel. Får han bara vakna lååångsamt kan han också njuta sen och vi hinner äta två frukostar innan våra föreläsningar tar sin början.

varia

Riktigt aprilväder denna sköna marshelg.

Fredag:  Stormblåst och lunchteater
Lördag: Hagel och barndop
Söndag: Snöblandat och kyrkokör

Gud är scizo?

BajsH

Tänker på en bok jag läste som barn; hette något i stil med "Albert Engelbrekt" tror jag. Han, den lille Albert, skulle i alla fall tämja en stor tjur och det klarade han genom att klia honom mellan hornen lie snällt. "Såja, lelle tjuren", sa Albert Engelbrekt.
Precis som Albert skulle även jag ta tjuren vid hornen idag - jag skulle köpa mig en ny BH.
HATAR att prova BH:ar! Alltid är det nåt fel, aldrig sitter de som en smäck på min välskapta/vanskapta överkropp; för snävt runtom, för luftiga kupor som skulle rymt tre bröst till eller så är inlägget så stort att folk kommer tro att jag åberopar silikon!
Gick iväg med hopp om något snyggt och svart, kommer hem med en grågrön "The Muppets".

Jaha. Tröstar mig själv med en Bob Dylan-skiva på nedsatt pris och äter god sylta till lunch.
Nu ska jag förbereda bönegrupp och rensa skallen på fåfängligheter...

big bang

Så plötsligt är det bara vår och hundbajsarna blomstrar i rabatterna. Spirar gör också de jordgubbsdoftande vattenpiporna längs Fyrisån. Aaah! Fram med kavaj och blommig franssjal, här ska strosnjutas!

Fikar Italian sub på bryggan med Ante och Kristoffer för oikossamtal och så länge solen är framme tänker man inte på att det bara är mars än. Men vips går den i moln bakom Domkyrkan och det blir en annan årstid. In på Norrlands för kaffe å kladdkaka.

Gud, våren är ett av dina härligaste påhitt!

ljuvliga Vintervärld

Lite svårt att gå efter helgens bravader i ljuvliga Vinterland. Benen fulla av träningsvärk, men hjärtat fullt av glädje!

På 30 ombonade kvadratmetrar mitt i fjällvärlden har vi hushållit, Helle, Beck, Sara och jag. Inget rinnande vatten fanns att tillgå så smält snö fick duga till att vaska av sig i efter svettiga längdskidåkningsturer. Det är fantastiskt vad den civiliserade människan klarar av!
Efter slalomåkning hela lördagen unnade vi oss dock en dyrt betald dusch och bastu. Har sällan kännt mig så fräsh och lukten av unken svett i stugan ersattes, lagom till Melodifestivalen, av en härlig shampodoft. 
Gräddade våfflor med hjortronsylt, saltade avokado och åt med glädje upp all chiliconcarne som Helles mamma lagat. Myste, pyste och tänjde våra muskler så det sprutade mjölksyra på kalfjället.
Vitt, vitt, vitt, ren luft och oändliga vidder. Vilken natur vi fått vara i!
Med kinder röda av isande blåst, lemmar ömmande av ovana muskelansträngningar och håret i behov av en rejäl uppvaskning, tågar vi så åter hem till Uppsala.

Tacksam för helgen och för det ljuvliga, rena och varma som kommer när man vrider på kranen!

norrland

Mitt i natten på ljuva Frösön.
Här kurar jag nu i Beckis sovsäck - mätt av smörgåstårta, belåten av gott sällskap och förväntansfull inför morgondagens äventyr i Vinterland. Tack Skapare.

munböld

Andlig kamp i morse då jag avsatt en timma för intensiv bön, men mitt kött envisades med att somna hela tiden. Hedniska kött! Kom i alla fall på den briljanta iden att "vila en stund i Guds famn" innan jag så, mycket piggare till sinnes, kunde ägna mig åt bönen.

Idag får Samuel inte kyssa mig farväl (jag har för ovanlighetens skull ett mycket fult och elakartat munsår som smärtar vid beröring), men han får dock ta ett farväl för nu tågar jag mot Östersund. Där väntar snö, sol och rosiga kinder!
Kan i alla falla inte bli värre än gråsunkiga Uppsala som tränger in sin fukt i alla mina porer.

guldkorn

Ljuvligt i denna grådisiga värld att det finns mysiga flickor att äta plättar och fruktsallad med och prata ditt å datt.
Sofia  och jag hittade till sist fram till Kristins ombonade lägenhet och där fanns en rosa toalett som fick benen att dingla. haha

kräket kommer

Ohälsan kraxar mig i nacken och jag får kämpa för att springa ifrån. Samuel har kräkts hela natten, båda bröderna hans med. Psykosomatiskt kunde jag mått bättre...
Men tack Gud för duntäcken, varma biffar och allt det som behövs för att räddas ifrån ondo. Snart åker jag till Östersund och dit följer inte ohälsan med i alla fall!

röda månar och skäggiga gubbar

Ägnat mig åt idel soldyrkan denna helg. Efter ett oändligt antal dagar under ett tjockt tak av grådis var det som att kyssas till liv igen när solen så dök upp på lördagmorgon. TACK du allrådande!
Samuel å jag hade planerat långvarig brunch på förmiddagen, men slafsade stället i oss lite yogurt för att sedan kasta oss iväg mot isen och naturen i Lasses bil.  Att isen var täckt av halvmetern smältvatten gjorde mindre. Vi tog sats, skrinnade på så vattnet forsade upp på låren och tårna porlade inne i pjäxan. Uppfriskande!


Två underbara ting ni inte bör ha missat i helgen:

Månen som färgades röd. Vi stod och trängdes framför fönstret på lördagsnatten och tryckte våra flottiga näsor mot rutan för att få en skymt av fenomenet, men just när det skulle hände kom det självklart ett fisförnämt moln och la sig i vägen. Kommer vi någonsin få uppleva det igen!

Hästmannen på SVT. Dokumentären som visades på söndagkväll fick oss alla att må bra och Samuel blev tårögd. Jättehärlig var han, Stig-Anders med skägget!

sunny boy

Var är solen? Vad är solen?

blötdis

Att hela Uppsala är insvept i våtvarmt omslag hindrar inte vår härliga bönegrupp från att ta naturen i besittning på torsdagskväll. I Fjällnora är det mörkt, disigt och folkfest. Överallt kring sjön brinner facklor och i mitten grillas korv och kolbullar. Vi skrinnar oss svettiga genom skiktet av slask med öppna, fladdrande jackor och blöta tår. Får känslan av att vi befinner oss inomhus i en stor hall.
Massa folk. Uppsluppen och mysig stämning.
Innan vi åker hem igen för dusch och säng, smaskar vi kolbullar och ber mitt på isen.

(som vanligt har bilden ingenting med detta tillfälle att göra)

isen

isen

sakristan är ingen svordom


Högkyrklig som få beträder frikyrkotjejen ambon i St Ansgars kapell för att med klar och tydlig stämma läsa ur den Heliga skrift. Hennes medhjälpare dukar prydligt upp på altarbordet för nattvarden som strax ska firas.  Allt sker med exakthet och precision inför Guds och prästens vakande blick.
Det kändes skoj att vara sakristaner igår på mässan. Det klarade vi fint!

Idag råder en härlig stunds förmiddagsbön i mitt rum, men snart kommer Samuel med pannkaka.