en avskedens tid

Medelhavsvärmen flödar, så även svetten.
Denna förmiddag hjälpte vi vänner att flytta och i eftermiddag kommer jag sitta på altanen i Ursviken och äta grillat. Uppbrottets tid är här. Avslutningar, flyttlass och avskedsfester överallt!
Igår avslutade vi terminen med bönegruppen genom att på hederligt vis pinngrilla korv. Mysigt värre.

Men nu ska jag vispa omelett, packa väskan, kyssa maken farväl och flyga uppåt. Känns trevligt.

image199

sorry låra

Så fick mina två väl instängda lår äntligen skåda solen för första gången på 8 månader och det var inte sena att reagera på. Tydligen var upptrappningen inte tillräckligt långsam och nu hettar de förtvivlat rödfläckigt. Förlåt låra!
Men i pauserna från hemtentan har jag smort in min kropp i solsken här på gården. Man vill ju gärna det ska synas man bor i södra Sverige när man kommer till Skellefteå på fredag.

helgLördag såldes det som sagt ut gamla kläder från Svenska Filminstitutet i Frihamnen. Hade höga förväntningar som inte riktigt uppfylldes, men kom i alla fall över en söt kjol och en hatt. Säkert Margaretha Krook eller Lena Endre som haft det på sig... Femte hjulet var jag på trippen, men lika glad för det var jag och på Hötorget slängde de rosor och sparris efter oss.

Kvällen var vigd åt Eurovision, vare sig det är kul eller ej. Hultmans tacopaj vann över alla länder och Samuel sov sig igenom hela röstningen.
Söndag var det äntligen dags att ta Sofia Brolin med storm! Möhippedag med hull och hästhår. Skoj! Möhippor borde man ha oftare, vare sig någon ska gifta sig eller ej.


Jag var rätt stolt må jag säga, åtminstone när vi ridit klart. Under turen var jag mest skräckblandat facsinerad att jag lyckades hålla mig kvar i sadeln. Min Vendil var tokig.
I den ljumma aftonen togvi Stålkvinna till grekisk resturang.Kunde sitta ute. Namnam!

                                                                             På morsdag kom svärmor med goNoel på frukost.


    De blivande makarna utnyttjade oss som vanligt på vägen uppåt. Trevligt!

Livskvalitè trots ormskinnet

En lätt melankolisk tröttdag förvandlades till något betydligt vackrare när maken föreslog en spontan picknick. Tog vår lånade bil till ett ställe vid Fyrisån, bredde ut vår filt bland tistlar och vass och åt Take away-sallad. Livskvalitè!
Samuel hittade ett ömsat ormskinn, jag fick panik, men trots att han hängde det som en jakttrofè över vår filt kunde jag slappna av om jag blundade.

När vi hämtat han som vi lånat bilen av på Arlanda hamnade vi i bilkö och hann nätt och jämnt med att säga "hej då" till Lina (som åker till Vietnam), käka hennes hemgjorda glass, och möta upp Sofia & Kalle vid bion.

Idag: Har egentligen EN HEL DEL att göra (hemtenta, seminariefrågor, bröllopshäfte etc...) men säljer de ut filmkläder i Frihamnen i Stockholm måste det ju prioriteras. Satsar på Madickens klänning och Gunvalds trenchcoat!

mer swiss åt Hybels

Hade avslutning med syjuntan i tisdgas med knytpaj, knytsnittar och knytostbricka. Riktigt fint var det! Plötsligt började vi även gå varvet och avslöja det mest kriminella man gjort. Haha, rätt kul att gotta sig i gamla synder. Speciellt andras. Var ju ingen som hade mördat precis...

Ikväll höll vi sista bönegruppsträffen här. Skulle diskutera kring ämnet "sund kropp", men det blev mest ett myteri mot Bill Hybels och frossande i marängswiss.

Förresten - På passet i eftermiddags var det bara jag och den 75-åriga tanten som hade de lätta stängerna. Har det inte gett nånting att jag haft träningskort den här terminen!? Jag blir lack.

90-talaren?

90-talaren

Skönt ta "sjödinare"

Likt Tomas Sjödin har jag börjat ta tupplurer mest varenda vardag. Han är ju ett gott föredömme då det gäller andra saker så varför inte även denna? ;)
I övrigt var helgen skön, trots en hel del pisseväder, och vi  premiärspelade brännboll, grillade ännu lite till och igår bjöd mys-Martin på superb räkgryta och äppelpaj. När vi spelade spel fick jag låna en av hans nyinförskaffade prästskjortor. Känns tråkigt han ska flytta.

Nu- nyklippt och maken får 90-talskänsla. Inte gott tecken...

misse

Bortsett från bönegruppen ikväll (vilken jag fortfarande är kvar på eftersom min man fastnat framför sporten och vi cyklat hit med tandemcykeln) så känns det som det varit en meningslös dag. Tråååkig och slö. Somnat tre gånger och kanske är det inte konstigt när man läser Voltaire, Rousseu och Swift till leda!
Hasat , frusit och vallat och tyckt synd om mig själv. Gått fram och tillbaka till Karin Boye för att om något ruska upp mig själv och läsa lite till.
Hurv. Skönt att inte alla mina dagar är som denna.

välbehagens bibliotek

Mrrr, spinn, spinn... Får välbehagliga rysningar av dämpade ljud på bibliotek.
Suttit nerskjunken i fåtöljen på Karin Boye och försökt läsa in satiriska romaner från upplysningstiden, men hamnar i någon slags dvala av tystnadens mjuka, lågmälda ljudmatta.
Det som hörs mest just nu är mitt hamrande på det gamla tangentbordet. Nu ska jag bajsa så då blir det lugnare.

sval å pigg

De Isande Vindarna har återvänt och på ett sätt är det rätt skönt. Nu kan man få någonting vettigt gjort och inte bara bättra på bröstbrännan och socialisera sig mot cykelskjulsväggen. Tanken blir sval och skinnet kan behöva en paus från strålning.
När vi diskuterat Swifts Gullivers resor klart för dagen tog maken och jag cyklarna på en fyndrunda: Diverse persedlar på Röda Korset och diverse livsmedel på ÖB. Fint fylla på.

På juntan blågul citronpaj som varken var blå eller gul, men god ändå.


Götets sköte

Äntligen får man skriva här igen och skylta med vad man gör! Exhibitionism!
Ogillar egentligen smussel och lögn. Egentligen? Finns ju förstås en härlig spänning i det också, men i längden är det så lätt att skrufsa in sig i ett träsk av lurlögner så man inte vet om man får säga någonting överhuvudtaget. Sanningen ska segra!

Smusslet har denna gång kretsat kring kära syster Empas möhippa som gick av stapeln nu i helgas. Matilda och jag tog morgontåget till Göteborg i fredags och hade dagen till att förbereda och göra inköp.
Lördagen blev bara hur lyckad som helst! Paddling, god mat, skämt och upptåg. Och högsommar förstås - hela helgen!
Kan man vara annat än nöjd?


image182


Västkusten har Sveriges vackraste landskap och grädden på moset blev de ljumma vindarna som följde oss ända till det att solen uppslukats av det salta havet. Galna Matilda vågade på sig både ett och två dopp!

Tåget hem på söndagskväll var hett och segt. Skönt komma hem till sval säng och make, med en otrolig tacksamhet i bröstet!för mycket av det goda?

Jag vill inte låta alltför bortklemad eller skrytsam, men ack, vad jag är sliten efter långhelgens alla fester och kalas. Tjo!
Grillfest på grillfest, trevlighet på trevlighet. Avrundades fint i Stockholm igår med Noels 2-årskalas.
Hoppades på tråkig måndag (ja, faktiskt) men har blivit både utekäk och bio.

Behöver späkas på nöjen en stund. Längtar tråkighet!
Ska sätta mig med bönebandet och meditera över det nu.

grrrattis jag

Så var man plötsligt ett år äldre än för ett år sedan, men det gör ingenting eftersom jag hört att en kvinna är som snyggast när hon är 24. Det blir alltså inte bättre än så här.
Kul att samla vännerna till kalas på fredagen! Skalade 7 kilo potatis och gjorde med makens hjälp en alldeles fantastiskt hyllad potatissallad till det grillade.

            


Jag fick sång, paket och en stor tacksamhet i hjärtat av gemenskapen. Rebecca tyckte det såg ut som om jag strålade under kvällen och det var nog så. På efterfesten fick Lina diska och Martin underhålla med gitarrvisor.

sistapril

Så vaknar man morgonen sista dagen i april och Uppsala har som vanligt redan hunnit skapa ett inferno. Människor, människor - var kommer alla människor ifrån? Nästan uteslutande unga, nästan uteslutande snygga.
Men solen strålar och Ansgars sillunch kan avnjutas utomhus. Mycket trevligt!
Samuel får sjunga Kungsången nästan solo.image163


Efter att ha viftat med mössorna utanför Carolina Rediviva trängs man vidare mot Universitetshuset. Där sjunger Orfei Drängar sina vackra klassiska vårsånger med ljuvliga mansröster. Stämningen är bergis ännu bättre utanför och vi sjunger med i stämmorna bäst vi kan.Siesta i lägenheten innan köttet ska grillas på gården.


image167

Så avrundas solig härlig dag med lätt regn över Allmänna sången och "Vintern Ra" vid Slottet. Perfekt! Jag var slut.