Som farmor

Tanttrenden och husmorsmodet - det gillar jag. Och när man är arbetssökande frilans har man tid att faktiskt ägna sig åt dylika böjelser, som att laga mat från grunden, jämföra produkter och plocka hem natur. Tänker på farmor som alltid lagat "riktig" mat från grunden. Hur hon fick beröm av husläkaren för att "laga god och näringsriktig mat" åt sin man.
Jag inte bara tänker som henne, jag har på ett sätt även blivit som henne. I går stod röding, broccoli och kokta morötter på menyn när maken kom hem. Till efterrätt hemgjord nyponsoppa. Jorå, så att.
Väntar bara på att doktorn ska ringa nu...

Fredagsstämning

Älskar verkligen fredagseftermiddagar. Säg, finns det någon bättre tidpunkt på veckan? Skulle vara lördagmornar i så fall.
Precis hemkommen från ett frilansuppdrag med matkassen fylld av läckerheter (bland annat rå Salsicca) och i afton väntas fem kamrater kliva över tröskeln för att njuta gemensam måltid.
Jag hoppas också ni känner av fredagspirret i era kroppar! Om inte, lyssna på The Cures "Friday I´m In Love" så ska du se att saken blir biff. Eller varför inte ta en drill på dragspelet som Richard? Kanske en finsk tango.

Söndagspromenad med boll och barn

Makens födelsedag var kylig, men mellan efterrätt och tårta kände vi oss ändå nödgade att gå ut en sväng för att få rum med allt gott som kalaset i Strovreta bjöd på. Skön luft, rosiga kinder  - ljuvligt.

Akademisk höst

Du kanske invänder mot rubben. "Vadå akademisk höst? Du är ju arbetssökande för sjutton!" Men då knäpper jag dig på näsan. För jag är minsann medlem i Akademikernas a-kassa, så det så! Inte illa det... Vackert är det nu i stan i alla fall.