rys

Har just en halvandlig upplevelse...  Lite skakakig.
Coldplays Fix you på hög volym oxh utanför fönstret: DE FÖRSTA MJUKT DALANDE SNÖFLICGORNA!
Tack för att ni ville dela detta med mig.

värmekällor

Finner nya studieplatser.
Tar mig upp till sjätte våningen på Carolina, går lovar genom tidskriftsrummet, rundar hylla efter hylla och till sist finns den där; den optimala läseplatsen. En fåtölj bredvid ett varmt element nedanför ett stort fönster som bjuder på utsikt över Domkyrkan, Musikens hus och allt där emellan. Tack för det!   


    Idag sitter jag i filosofernas datasal och försöker skriva hemtenta. Inte lika optimalt, men får lov att gå. Maken argumenterade bäst och fick ha den bärbara.


Förra helgen trevliga timmar i Stockholm. Alla Samuels syskon och bihang samlade, vi norpar brödbitar på museum, äter av varandras inbeställda tapas och skrattar högt över alla andra. Mysigt!
Även mysigt sitta på Mikaels matta i går afton med vit chokladmousse och sköna människor, bland annat gravida Linda-Maria.
Sådant behövs när blötkylan tränger in i alla porer så fort man ska cykla iväg ett par meter
.
Ikväll vill jag basta.

alla dessa liv

Läser vänners texter, tittar vackra bilder.
Tänk vad världen är stor. Lasse.

I skåpet lösviktsgodis. I magen bajs.
Tänk vad många människoliv det finns.

Som jag inte vet om!

färdiglapad!

Vilken näringsfylld helg! Sprängfylld av sundhet rullade jag hem igår, marinerad i böner och hymner, renad i luft och stillhet och inte minst gödd av en underbar kosthållning. Jag har njutit i stora drag och är mycket tacksam.

St Davidsgården känner jag mig som hemma vid det här laget och människorna som bor där är ljuvliga. De får en att känna sig varmt välkommen och det är häftigt med gemenskapen man får, trots tystnaden.
Hann prata en del med en journalist innan vi blev tysta och som sökare kom hon dit, men jag är rätt säker på att hon hade med sig Gud i hjärtat när hon åkte hem.

       


Att promenera ner vid Siljans strand var det jag gjorde helst. Efter att väckts av psalmsång på morgonen traskade jag ner innan mässa och frukost och insöp stillhet och allt det vackra. Gud är fantastisk! Blir jag ständigt påmind om.

lapa stillhet

Nu åker jag till stillheten på Berget några dygn.
Hej då bloggvärld, internetvärld och värdsligt skrän.
Hej mer andlighet och lyssnande.

Gott.

nobelpris, men inte självmord

Halvtimmes tupplur påkökssoffan - farligt skönt! Sympatier till Kronblom.
Läser Dagerman och vill bli som han, förutom syndikalist och självmördare som jag kan stå över. Vore fint att ha skrivit en kritikerrosad debutroman som 22-åring. Försent nu.
Cyklar till Carro (biblioteket alltså) istället och läser Camus. Han kan jag också lite tänka mig att bli, vara fransk och få nobelpriset. Står dock över bilolyckan.

som staden i Alaska

Sett filmen Juno två gånger i helgen. Mitt bidrag till patetiska klubben antar jag, men det är ju en underbar film!
Maken har fått slutsången på hjärnan, plinkar på gitarren när jag kommer hem och vill vi ska lära oss texten.

"I don`t see what anyone can see in anyone else... but you"

Nu kommer han däremot inglidande i salongen, iklädd underställ och låtsasåker långfärdsskridskor. Ja si, gift med honom är man ständigt underhållen. Jag har torkat äpple i ugnen, läst Dagerman och ska strax iväg för att lyssna på undervisning om Gamla testamentet.sen sist

Jag ogillar när jag hasar efter på det här viset med bloggen. Ju längre jag väntar med att inlägga, ju mer hinner hända och då blir jag ännu mer opeppad på att skriva för att det plötsligt vuxit till ett berg av händelser och saker som jag vill skriva om. Aaah, ond cirkel!

Skiter helt enkelt i att skriva om allt.
Men vi besökte Göteborg i helgen. Trevligt värre vara med systrarna!
Emmeli fyllde år, utflykt planerades och förslagen var många. Hamnade i kaoset i Ullared.
Det var nästan sjukt vilken kapitalistisk ström av köplystenhet som flödade. Bara kön in till varuhuset fick mig att kväljas och vilja vända om. Men in kom vi och ut lika så. En erfarenhet rikare, en handfull hundralappar fattigare.
Skönt komma ut i friheten, andas västkustluft och käka gott på kvällen.


        


Rymdes inte alla i paret Liljas lägenhet så jag och Samuel inhystes hos Ida och Oskar.
Men mysig helg som sagt, tack värdar!   

                                                                                                           


Idag - myst och skrattat i Storvreta med svärföräldrar och stockholmsfamiljen. Även fyndat stor Rörstrandservis på torget. Allt mycket gott!
Och maken har hunnit bli 26 bast.

vänlucher smakar väl               
Sofia                           Kristin                Lina        
        

Elin & Marina                 Svensäter


Torsdag afton nu och i morgon bitti skriver jag min tenta innan vi tuffar iväg till Göteborg över helgen. Ser mycket fram emot det senare! Maken putsar skor och jag gjorde just detsamma. Köpt sprillans kvinnostövlar i veckan. Får se när jag vågar ha dem.