blame it on the bossanova

Det gäller att skylla på rätt saker för att åtminstone stilla sitt samvete något när man är en lathund som jag. Igår kväll var jag på min härliga körövning till exempel och svettades så det kändes som ett helt träningspass efteråt. Gott! Sång stärker kroppen!
Tror jag. Vill jag tro.

En annan sak man kan göra för att ge det gnagande samvetet en knäpp på näsan är att ge  vårt fruktansvärt deprimerande väder skulden för att man hugger in på lite för feta och lite för många saker. Har inte sett solen på säkert över en månad snart och då måste jag bara ha en extra dos varm choklad och kakor för att överhuvudtaget överleva!

Iväg med dig demonen på axeln!

det

blev

lite

fel


här

förlåt.


nasi

Minusgraderna är inte lika bittra idag och jag kan promenera mig lätt svettig till skolan. Cyklar slirar i gråmodden och jag ler sadistiskt inombords när en kille stupar som en fura på vägen framför mig.

Trycköl med redaktionsgänget ikväll för att fira det nya numret av Norrlands Varjehanda vi inte sett än. Men det är bergis supersnyggt! Kul.
Nu måste jag lämna över tangenterna till den blivande magistern Samuel. Håller sin första lektion för en sjua imorgon bitti och måste läsa in sig på Palestinakonflikten. Önskar jag kunde vara en fluga på klassrumsväggen imorgon. Nussen bakom katedern!

min blivande lurar eftermiddag som en hövding

40 års ökenvandring i Bibeln.
Vi har 40 månaders kärleksvandring tillsammans. Idag. Kanske patetiskt att fira, kanske inte, men vi tar ett par sköna timmar på Centralbadet och köper gofika efteråt. Gunnar får vara med, haha.

I afton blir det finmiddag hos Svensäter och det ska pratas bröllop över mat, vin och chokladmousse.
Lyx pyx.

kommen ur stoft

Svidande kall Askonsdag igår och på mässan fick vi aska i pannan, smort som ett kors. Bot och omvändelse. Stoft skall du åter varda. Tro evangelium och tro på Gud.
Och där stod jag, långt ifrån rättfärdig och med tio semlor i magen.

Denna förmiddag vigde jag åt bön och fasta. Riktigt skönt faktiskt. Stilla bedjande, osande melonljus som en rökelse och kapitel ur Vägvisare att ta till sig av.
Gud, kom och fyll. Ande, kom och rena.

fett utan fasta

Semla, semla, goa fläskbulle. Den åttonde satte spiken i kistan och på kören var jag tvungen att knipa ihop skinkorna hårt, sjungandes "glory to you alone".
Glory to you för att snön faller mjukt, för att bröllopsinbjudningarna äntligen är klara och för att grannarna verkar tröttnat på sänghalmen.

Tack!

horny neighbours

Har fått nya grannar. Det är tydligen två kaniner.
Efter att ofrivilligt lyssnat till deras "kaninande" hela SEX GÅNGER PÅ TVÅ DYGN vet jag inte om jag ska skratta, gråta eller flytta. Får nog bli en lapp i brevlådan.
Generad och förskräckt!

Sehr gut helg trots sextrakasserierna.

Fredag: Den paranoida och fatalt grymme Idi Amin på bio i "Last King of Scotland". Mycket sevärd och sen lagade vi svampsoppa jag , Samuel, Samuel och Kristin. Jättemysigt!

Lördag: Hänger med svärisarna ut på blåsiga isen för att skrinna. Gott med Mari-Anns nybakade hälsobullar och medvind på tillbakavägen. Njutniiiing!
Kväll med tacos, Gunnar och schlager!

Söndag: Middag hos Marta & Anton. Alltid harmoni att komma ut till deras lägenhet i Ulleråker och alltid ljuvlig matlagning. Anton hade bakat asgoda semlor också och jag och Samuel rullade sprängfyllda och lyckliga hem i kulna kvällen.

Tack Gud!

vad vill Gud?

"Låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar så att ni kan avgöra vad som är Guds vilja..."
(Rom 12)
Det läste Erik igår på oikosen och tål att tänkas på. Vad påverkas mina tankar av? Inte är det alltid Guds goda i alla fall.
Har satt upp versen på spegeln. Ett litet steg.

Nu - ta tag i hemtentan nån gång då!!

köpa kärlek

Hoppas världen delar ut lika mycket "kärlek" idag som igår... Läste om landets rosförsäljning som rusar i höjden Valentindagen för att sedan sjunka tillbaka till låg nivå igen. Usch för hysterisk köpmani som en gång per år måste bekräfta att man fortfarande älskar sin partner eller sina vänner.

Redigering fyra timmar igår. Numret växer fram och det är härligt att följa processen! På vår lilla, lilla redaktion blev det syrebrist och vi flydde iväg till Orvars för grekburgare och öl. Tevligt gäng att jobba och umgås med!

illa

Fy skäms på alla som inte skriver så mycket som ett "hej" när ni varit in och läst min blogg!
Snäääälla, nåt litet kan jag väl få? ; ) Tycker om er.krullet förvandlat till äkta man

Mätt, mör och mycket belåten efter bröllopshelgen i Härnösand.
Fantastiskt kul att se kära, gamla ungdomspastorn Martin "giftas bort" med vackra Josefine. Bröllop är alltid smarrigt och detta blev extra skoj eftersom det samtidigt var ett återträffstillfälle med familj och goa vänner. Frossa i buffemat, skratta med efterlängtade människor och njuta av (vissa) roliga tal. Fett med nice!

Självklart var min, Emmelis och Jennys egenkomponerade dansvisa höjdpunkten på hela festen. De äldre ursvikarnas spex talar vi däremot tyst om...

Spenderade nätterna på bönesoffor i Baptistkyrkan och både det och den soliga hemresan i buss var faktiskt mysigt. Kommer dock garanterat få åderbråck sen Samuel somnat på mitt lår en alltför lång stund.

I morse sprang jag mig svettig med Jenny & David till tågstationen. De för att åka hem, jag för att studiebesöka svenska språkorgan i Stockholm. 

Välsigna det nya äktenskapet och var med oss här i vardagen nu. Tack.

cykelvandal det är jag

Mår lite dåligt.
Cyklade just på en kvinna. Hon blev arg och svor. Jag sa förlåt i alla fall.

kaffe å is

Nästa tema för Norrlands Varjehanda: Njutbart! Vi kämpar på för att få ner en och annan njutning i skrift.

Drar till Lindvalls kaffe för att få guidad tur, provsmaka och självklart njuta. Herr Lindvall själv lotsar runt oss fem skribenter på anläggningen. Stora rostmaskinen, stora förrådssilona, stora packmaskinen. Kaffepaket i takräls, på löpande band, pulver sprutas hit och dit och kaffepaket efter kaffepaket läggs i kartonger. Av en maskin såklart.
Vi travar efter, med öppna munnar och näsborrar. Det ligger en härlig doft över alltsammans och när vi ska få provsmaka vattnas det i munnen. Colombia, Kenya, Robusta och allehanda sorter sörplas in, spottas ut och så tar vi nästa. Min favorit blir Kenya och innan vi går får vi ta varsitt paket.
Tack Lindvall!

Nästa njutning blev igår. Tog med mig svärfar och termosen och åkte till Skarholmen. Isen var snötäckt men vi kämpade på med skridskorna och hade några härliga timmar i solen! Nu hettar det i ansiktet.

Tack Gud för det njutbara i livet!


där igen

Löpet på gratistidningen Metro skriker idag ut: "DNA-test bevisar din partners otrohet!" Som att det är helt givet att partnern är otrogen. "Jaa, äntligen kan jag sätta dit honom!" Eller vad?

På kvällen ser jag, för ovanlighetens skull (faktiskt!), på TV. Efter skräpprogrammet Saltön, där alla verkar legat med alla, slår jag oturligt nog över till fyran. Under reklamsnutten hinner de med två reklamer som spelar på otrohet!
Jag fattar inte vad som händer!! Är detta på väg att bli det normala tillståndet i parrelationer idag, är detta på väg att bli accepterat och normen för hur det ska vara!? "Vadå, ligger inte din man med någon annan? Skojar du?"  "Alltså, jag tycker ju att det ger vår relation lite krydda att jag träffar andra män ibland."

Reklamerna var förövrigt Swedbank och AllBran. Skäms över min bank. Ogillade redan AllBran.

kroppens klimatförändring

Varmkall natt med feberfrossa och spisheta kinder. Vaknar i fuktigt nattlinne och en härlig beläggning på läpparna.
Igår tog jag en Ibumetin för att orka lyssna på Göran Skyttes föredrag på kvällen. Det var helt klart värt det. Idag lyssnar jag mer på min kropp och rullar in mig i filtkokong. Samuel kommer med DN, UNT och Svenskan. Gott. Håller mig sysselsatt ett tag.

bokdjur

Skattjakt på förmiddagen.
Carolina Rediviva, V-dala och ILU betas av i takt med att högen av kursböcker växer på mitt överbelamrade skrivbord. Känns som att jag lånar mer än jag läser faktiskt. Men det är trevligt med böcker! Substitut till husdjur kanske.
Så kommer jag till sist till favoritbiblioteket på Pedagogiska Institutionen. Litet, trångt och med tusen olika gratis (!) kaffesorter att välja mellan. I fyra minuter njuter jag av en Macchiato innan jakten fortsätter.

Nu lunch med Svensäter.

vill de jag ska längta hem måntro?

vill de jag ska längta hem måntro?

fick som MMS

fick som MMS

person of connection

Första feb alltså.
Våren är väl snart här på riktigt, men snälla sluta droppa från taken redan! Den tiden kommer, jag lovar. (kan jag lova det?)
Håll snattran småfåglar! Flyg tillbaka till Godahoppsudden annars kastar jag snöboll på er.

Med leverpastejsmörgås i munnen pumpcyklar jag efter skolan till Gottsunda. Där ska jag söka jobb. Pratar med trevliga, finlandsbrytande Ritva på hennes kontor medan vacker sol strömmar in genom fönstrena.
Beskriver mig själv med tre ord (kommer bara på två), diskuterar kristen tro, Jehovas vittnen och droger. Hon berättar om sin barndom, skilsmässa och efter en timme säger hon att jag fått väl godkänt. Tack, bra. Nu ska hon höra av sig när min profil är matchad med någon av de hjälpsökande tonåringarna.
Spännande!