midsommaraftonVid midnatt åkte vi ut med Hilmius båt igen och tog ett dopp i svartljummet vatten. I bilen sjöng vi sånger lite för högt på temat hav och sommar.


maffiaön

Hemkommen från ljuvligt vackra Sicilien och hunnit med mina två första arbetsdar på Dagen.
Veckan blev toppenbra. Al dente, kristallturkost vatten, trånga gränder, bigaråer, heta vindar och böljande landskap. Kollektivet höll ihop och ingen maffia skar upp våra magar. Det sista var jag väl inte orolig för heller egentligen, men man vet aldrig.
Nedan några frestande glimtar.


Städerna var sömniga och torgen heta.


En gång var det faktiskt så pass svalt att handduken fick värma.


Scala de Turchi (turkiska klippan) var ett häftigt vitt berg av limestone.


Detta vatten!


Denna mat! Här skaldjursrisotto.


Sakta gå hem genom stan...


I poolen försökte vi slå dykrekord och jag insåg att jag har pyttelungor.


Magisk afton på ett berg.


Nästan som Alvaret på Öland. Fast på Favignana.


Italienskor.


Kollektivet.

Tack för en paradisvecka man vill återvända till!
Och tack Mirjam för dina tips - de var till stor nytta!

Italien

För er som undrar är jag på Sicilien. Rapport och bilder kommer, nu njuter jag bara.

vän down under

Just för att jag av någon anledning inte kan kommentera på fru Fricks blogg får hon här ett eget inlägg tillägnat sig. Hon ska veta att jag läser hennes inlägg (med ett stort leende och inte heller sällan med ljudliga fniss dessutom). Jag blir stolt när hon nämner min och Alex Schulmans blogg som två av de hon ivrigt följer från sin laptop i Australien.
Och vad stor och fin dotra blivit! Så roligt att se henne utvecklas på fotografierna och i de underfundiga vardagsanekdoterna. Ni verkar trivas och acklimatisera er bättre och bättre, men skönt att ni kommer hem rätt snart ändå. Det är här i Uppsala ni hör hemma! :)

Hälsa


jorå så att

Vissa dagar vaknar man knappt. Gråmulet ute, datorn pockar och frukostar äts på rad.
Men dagen före det var jag lärkpigg. Deltog på min första presskonferens för Dagens räkning och fick ställa frågor till Tuulikki via direktlänk. Hon vinkade från en flatscreen på väggen. Sen åkte jag till Storvreta för att fota skolavslutning åt svärmor. Så mycket barn, så mycket sol och så mycket sommarlovslängtan. Det eviga sommarlovet.

Nu packas inför Sicilien.


sommar i P1

Årets Sommarpratare är avslöjade och jag ser fram emot att få stifta bekantskap med en hel drös kända och okända röster under sommaren. Vad Micael Bindefeld, Christine Meltzer och Per Morberg ska prata om kan man ju gissa, men ska ändå bli intressanta. Spännande att höra Eva Gabrielssons story eller utdrag ur Natasha Illum Bergs djungelliv. Johanna Koljonen, Vanna Rosenberg och Henrik Hjelt vet man ju kommer leverera. Hoppas Josephine Bornebusch blir personlig och Andres Lokko pratar annat än musik och London.

Ja, ni ser, ett härligt smörgåsbord av röster ligger framför oss! Bara slå på P1 13.05. Om inte annat så för signaturen som är bland det somrigaste jag vet.

Här kan man skratta åt Klungan.

bortklemad

Picknickar, utemåltider, cykelutflykter och framförallt gott umgänge - jo, det känns som jag tar tillvara dessa sommardagar som Gud giver oss. Nedan ett axplock.


Torsdag - grillknytis på Väktargatan. Så flott när alla kan ta med sig något de tycker är gott och vill dela med sig av.

Fredag - barnvakter åt glada Alfred. Han var så trött, men ville inte sova så vi fick hålla igång istället.

Fredag kväll - sittning på Stockholms med nyutexade läkare. Linas lillasyster Kajsa och jag fick följa med som gäster. Mycket trevlig kväll!

Lördag - picknick med paret Lind och Martina. Ljuvligt!

Söndag - firar Sverige under het sol.

Måndag - picknick i hästhagen med Johan, Lina och Susanna. Livet kan knappast njutas bättre.

Jag vet - jag är bortskämd!


herrarna i hagen

"Mitt sommarlov, vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli". Visan nynnas i min skalle när jag, med hettande ansikte, tänker tillbaka på ännu en riktig sommardag. Det är början av juni, världen är som vackrast och det är nu jag har sommarlov.
Det njuter jag av.


Frukosten på ute på gården övergick till en förmiddagskaffe med vänner som övergick till en picknicklunch med maken. Vi tog tandemcykeln och åkte till en fårhage.

Fåren var minst lika lystna på ceasarsallad som vi var och vi turade om att ställa oss upp och vråla för att vi skulle bli lämnade i fred. Men lite orättvist var det ändå, det var ju vi som hade inkräktat hos dem.

"Äntligen förstod de vinken och gick", skulle jag tro att de tänker.


hattifnatt

Blev med hatt häromdagen. Dels för att det är drottningstiligt, dels för att skyla min röda nos. Dock har jag precis upptäckt på en bild att nosen sticker fram i ljuset! Men drottningstilig är hon fortfarande i alla fall.


Knattarna