snö å brö`

När vi kom hem igår eftermiddag hade porten frusit igen. Så vi gick till Branders och där firades hunden Haspers födelsedag och vi fick tårta och kaffe. Toppen!

Hängt på Läkemedelsverket en stund idag. Pratade med en lycklig kvinna som går i pension i morgon och fick diarieuppgifter utskrivna. Dessutom har jag bakat surdegsbröd igen - lyckat ännu en gång!

Så många som klagar på snön - njut i stället för 17 gubbar!


mystisk lapp 2

Vännen Jenny hittade denna lapp på gatan. Kryptiskt värre!
kalashelg

Goda vänner, god mat - oftast är det just de två komponenterna som gör mig tillfredsställd. Åtminstone på det fysiska och själsliga planet.
Med detta sagt kan ni ana att jag känt mig satisifierad denna helg som bjudit på flera tillfällen av dessa ingredienser. Tack alla!

Den andliga delen av mig fick också sitt under mässan i förmiddags. Rättvist ska det vara.

äntligen lyckats


samla lappar

Idag började jag med något jag tänkt göra länge nu - samla på tappade lappar.
Det är faktiskt så nördigt och excentriskt som det låter, men vem vill inte vara lite egen?

Här är första lappen, nedklottrade datum som kommer närmare och närmare varandra. Mystiskt.Kanske beror detta plötsliga lappsamlande en del på att min hals är svullen och att jag således hållt mig hemma från föreläsningarna idag. Får se om det blir någon fortsättning...


vitvärlden

Nu är rimfrosten borta, men det har varit sagolikt vackert ett tag. Horisonten flyter ut och allt är vitt. Härligt få åka långfärdsskridskor med frostig lugg och fyra fina läkare.

För övrigt råtrevlig helg och mitt hjärta klappar av tacksamhet över livet!

Önskar alla er som börjar med något nytt denna måndag all lycka på färden!sur på deg

Efter ett fatalt misslyckande med mitt livs andra surdegsbröd är jag sur (till skillnad från brödet?). Känner ett stort agg mot den populäre bloggaren Pain de Martin vars recept jag följt. Dessutom känner jag mig dum som en åsna eftersom han kallar receptet "det absolut enklaste brödet".
Fy bubblan.

Ska strax iväg på fest med temat "Kom som den du vill vara". Kanske borde jag då egentligen klä ut mig till Pain de Martin? Vore riktigt kul vara bäst på surdeg...


Två bröd i sopen.

psalm 715, vers 3Varthän än vägen bär, led mig, o Herre kär,
så som du vet att det gagnar mig mest.
Låt mig få följa dig. Lär mig att böja mig
under din vilja, som leder mig bäst.huskatten

Vad kan väl vara mer rogivande än en halvslumrande huskatt på kökssoffan? Katten heter Mikael och gästar till vår glädje vårt hem under helgen. Maken jobbar hela dagen så vi ska ta emot honom med en god laxmåltid i afton. Solen värmer och vi har tätat våra sovrumsfönster med klisterlister - vi kommer nog överleva.
kyligkvällen

20 minusgrader på sena kvällen och efter koppar med varm choklad och vispgrädde är vi så feta att vi bara måste ut på promenad. Bulsar på oss flera lager kläder, kliver ut och näsans innehåll fryser genast till en klump. Knappt en själ ute. Vi vandrar upp mot Slottet, springtävlar upp över översnöade trappsteg och åker kana på isbanan nedanför Gunillaklockan. På ett järnräcke lämnar jag kvar en bit tungspets och får blodsmak i munnen.
Han fryser om fötterna, jag om låren och vi går hem igen, arm i arm.

julen

Det har varit jul. Ett riktigt hejdundrandes Kristi födelsedagskalas i dagarna tio! Kalaset hölls för min del i Norrland, närmare bestämt i Ursviken.
Det snöade konstant. Flingorna flödade ner från himmelen i en aldrig sinande ström. Kräksnö, lapphandskar, småfjun, glitterprickar och yrsnö - vi njöt av det så gott vi kunde. Pulsade i skogen med snö till naveln, begravde oss helt och fick svårt att andas, körde fast med bilen och åkte kälke.

Annars har det kretsat mycket kring föda i alla dess former, men ett vattenjympapass, en innebandymatch och en och annan julbön har också fått plats i kollektivets varma famn.
Jag är tacksam över att fått fira ännu en jul med massor av kärlek och intensiv gemenskap!