Det måste vara sommar

Så många pojkar i t-shirt kan inte ha fel.
Bilderna togs under tre minuter i stort sett från samma punkt.


utelunch

Japp, man kan fortfarande äta sin lunch utomhus i Uppsala. Undrar ni vad det är på tallriken så är det köttrester från gårdagens restaurangbesök, kokta morötter, rödbetor och polkabetor.
Två goda grannar valde också att äta ute, mycket trevligt, särskilt när man då får extra dopp till kaffet.

Hastigt heltidsarbete

Tillbaka på brottsplatsen, alltså Dagenredaktionen. Fem sjuka reportrar och jag gör vad jag kan för att täcka upp denna vecka. Bara det inte slutar med att jag också blir sjuk, verkar ju vara något som drabbar just Dagenreportrar.
Det är märkligt hur snabbt man vänjer sig vid att sova lite längre på morgnarna, har varit som en grå trasa på tåget denna vecka. Slumrade till nu i morse under regnjackan och trodde för ett ögonblick att jag var på väg hem efter arbetsdagen...

Men det är härligt att få umgås med kollegorna några dagar, gå ut och käka dyr Stockholmslunch och strunta i disken när man kommer hem. Nästa vecka kommer jag säkert att sakna väckarklockans signal.

Cashen rullar in, det går bra nu

Upsala Nya har svarat jakande på mina frilansförslag och jag känner hur livsandarna återvänder.
Det är lustigt hur hela kroppen liksom rätar på sig, hur hjärnan blir skarpare och sinnet lättare när man vet att man har sysselsättning. Någon annan sysslesättning än att läsa ut deckaren eller stryka bordsduken slät.
Hoppas ni alla har en god dag vänner - och min sensmoral är fortfarande att vi inte har vårt värde i vad vi gör, trots att det ibland kan kännas så.

Kreativiteten sipprar

När man inte har ett jobb att gå till gäller det att ha lite fantasi för att inte slappa ihop alldeles (nog för att jag ändå tillåter mig att göra det ibland). I bokhyllan har den tomma målarduken legat sedan en Köpenhamnsresa för fem år sedan. Här om dagen var det läge att ge den lite färg.
Det är styvmorsvioler i vas om ni inte ser det. Åtminstone kreativt tycker jag - sen får man säga vad man vill. Dessutom är den målad endast med hjälp av tops och tändstickor.

Femte dagen

Femte dagen som arbetslös. Eller "arbetssökande frilans" som jag uppmuntrar mig själv med att kalla min tillfälliga status. Femte dagen och jag är redan bitter.
Upprepar för mig själv om och om igen att det inte är bra att ha sin identitet i ett arbete och att man är värd mer än det man gör, men det fungerar inte. Jag vill ha en uppgift att fylla, utan det falerar självförtroendet en gnutta för varje dag. Känns det som.
Systematiskt går jag igenom vartenda skrymsle i vår lägenhet. Varje skåp, varje låda ska tömmas på skräp och sorteras. Tvättar, lagar mat och dammsuger. Jag har blivit en riktig hemmafru, bortsett från att jag inte kan utföra mina sysslor med rent samvete. Känns alltid som jag kan lägga mer tid på jobbsökande, borde lägga mer tid.
Så tacksam över mina daglediga vänner som lyser upp min glåmiga vardag. Någon sjukskriven, en annan mammaledig och en tredje arbetssökande som jag. Vi tar långa fikan i solen, går promenader och pratar igenom våra situationer. "Det kommemr att ordna sig, passa på att njuta nu i stället", säger de och jag håller med. Men en dag som denna, när regnet öser ner, platsannonserna lyser med sin frånvaro och kreativiteten är nere på noll - då är det svårt att följa deras råd.
Jag får gå och sortera ännu en låda.

Västerbotten med omnejd

Var ett par veckor sedan vi kom hem, men minnet lever tack och lov kvar längre än så. Ljuvliga semesterdagar (dessutom betalda!) i Båtvik, Ammarnäs och Ursviken. Tack för det!
Vi badade en del bastuflotte. Finns inte mycket som klår känslan att krypa in i den vedeldade lilla stugan efter några friska simtag i svala, klara havet.
Vi fikade mycket och ofta.
Tog ett varv med utombordaren.
Och så intog vi fjällvärlden.
Perfekt väder första dagen och några av oss valde att sänka ner oss i en svalkande fjällsjö.
Det finns inte mycket som är bättre än Norrland!