helg i bild


Glögg och OD på lördagförmiddag.


Julmarknad med svingande tomtar.


Räkor och sylta till middag.


Pimpade lägenheten.Efter adventskonsert i Löten, ost och annat mums hos Nordlanders.


1a advent och jag är sjuk.


surtass

Luktar surt om tassarna, borde tvätta mina cykelhandtag.
Igår lyssnade vi på Mattias Klum - vilken berättare han är! Åmar sig som en Kungskobra på scenen och härmar en aristokratisk engelsk gentleman med perfekt accent. Haha, det var roligt.

Mässan mycket fin och givande som vanligt. Ingen mindre än Lena-Maria från gamla dar i Pingst i Ursviken dök upp! Oväntat och glatt! Hon tyckte vi hade en fin kyrka.

Snart är det advent och jag ber om ett par snöflingor så att jag detta kan begripa. Amen.finhelg

 

Fredag
5 av 7 är mammor, 5 av 7 prästfruar. Jag var varken eller, men trivdes topp ändå på tjejkvällen i fredags! Njöt mat i mängd och pratade liv, leverne och allt däremellan. Månget skratt!
Lördag
Det hände något märkligt - himlen blev blå och solen syntes! Ut på grönbete! Hultmans hade med sig fika och vi rusade upp för Björns hög så Erik sprattlade i luften. Underbart!Vi gick på bal och det var en härliger kväll!

Söndag var jag dock aningen sänkt och vi begav oss till Storvreta för att vila ut, men där var Noel och han var på lekhumör! Mysigt ändå.


före och efter toning
i-di-ot

"Ty julen är härlig för stora och små" - ja det är den, men jag vill inte veta det än, Åhlèns! Norpar åt mig hårtoningen, betalar och skyndar mig ut ur butiken. Fy för offentliga tjuvstarter!

På kvällen är jag en idiot. Leker elektriker, gör ojordat till jordat, det blir ett trassel av koppartrådar, men jag kör ändå in kontakten i väggen. BOOM! Smällen är kraftig, dov och följs av en stor grön blixt. Jag sitter darrande i en svart lägenhet och tackar Gud att jag lever.
Sen följer en svettig kvart då Fredrik och Erik och Bosses nycklar försöker hitta rätt i stora elskåpet i källaren. Kontaktuttaget verkar ha smält ihop och Erik menar att om en elektriker hade sett detta hade han "strypt mig", minst.

Ljuset är åter, ingen större skada skedd och jag tackar Gud för skyddsänglar och händiga vänner!besprutad

Natt av frossa, morgon av svett och dag av ömma kroppsdelar. Antar att det bara är att tacka och ta emot biverkningarna av sprutan man fått helt gratis. Kan ju hoppas att jag hade fått svinet om jag inte hade vaccinerat mig, i alla fall en klen tröst.

Ut och spruta er nu!

hjältinnan

Min mamma är en hjälte - titta här!

tack för finhelg

LördagI ett grådaskigt Stockholm inmundigades en lunch bestående av fisksoppa och Samuels trevliga kusin med man. Högst upp i Kulturhuset har man fin utsikt över ett mindre fint Sergels torg.
När vi kom ut skulle de just spela in TV-licensreklamen och det var häftigt att se Gabriel Forss med sin jättegospelkör komma fram ur skuggorna. "Från öst till väst, norr till söder, vill vi tacka dig..."

 

Efter Kvarteret Skatan på Rival med ett härligt gäng vänner åt vi oss överdådigt mätta på restaurang. Sniglarna var aptitretande, kvällen skrattig och eftersom vi var med barnfamiljer kom vi hem skönt tidigt till Uppsala igen.


SöndagEfter kyrkan kom Hedblads
och Jonas fann vårt kök så smutsigt att han satte igång med att gno det rent. Underbart!På kvällen kom fler gamla Hållandsvänner och det blev tacos och en hel del nostalgi.

Som sagt - tack alla inblandade för all glädje ni skänker!


vitare

Snötäcke på marken, sovtäcken på vädring. På morgonmässan saknas ministrant och jag får rycka in som sakristan, känns fint.
"Tacka Herren ty han är god. Evigt varar hans nåd."låt det glimma

"Resa jorden runt kan vem som helst göra så länge man har de ekonomiska resurserna. Den stora utmaningen ligger i att få en gråkall novemberdag att glimma."

Det säger Täppas i den ljudbok jag lyssnar på under lunchen. Denna gråkalla novemberdag har hittills haft två glimmanden: mysig somna-om-morgon med maken och den egna kaffestunden med kolakaka och tänt ljus innan gruppträffen.
Men däremellan är det definitivt inte helt slocknat i hjärtat heller!


kvalli i Göteborg

Ingen sol i Götet heller (Lina) men en glädjefylld tjejhelg likväl!
Från hela landet kom vi samman för några mor -och döttradagar. Hamnade i Göteborgs konserthus och sjöng "Stockholm i mitt hjärta" med Berghagen för fulla halsar, lyxade kondis och restaurang och hann framförallt prata om högt och lågt. Kvallitid! Icke att förakta.
Sov i Matildas något fuktiga lägenhet, men stoppen i avloppen försvann i alla fall efter god vaskning och vi hade dyr koltvål att tvätta oss med.


En mycket fin bonus var att jag hann med att hälsa på Kattis och hennes och makens enorma hus utanför Kungälv. Så många rum att jag kunde välja och vraka och så stora att vårt vardagsrum bäst kan jämföras med deras toalett. Enorma spindlar i jordkällaren, manglade lakan i sängarna och nybakt bröd på morgonen. Länge leve landet!
mulet

Är det konstigt man ser ut som ett oblekt papper i nyllet och vill tröstäta?


dansa bort svin

Fortfarande osprutad. Tänkte göra slag i saken i morse, men vilken folkrusning det var! Proppfullt av människor och ett par timmar efter öppning höll vaccinet på att sina. Får ge mig till tåls och hoppas på det bästa.

Maken och jag lärde oss Polska igår - dansen inte språket. Riktigt roligt och för varje dans blev vi bättre och bättre och snurrarna satt till sist nästan som en smäck! Ljuvliga toner från fioler, säckpipa och mandolin fyllde min hörselgång och svetten klibbade på benen. Borde man göra oftare!